Nadat je de indeling van je webshop hebt gemaakt, kun je producten toe gaan voegen aan de webshop. Hiervoor kun je gebruikmaken van ons Product-element.


Product toevoegen via het Product-element

Sleep het Product-element (aan de linkerkant van de Editor) naar de gewenste plek binnen je webshop. Om nu een product aan je webshop toe te voegen, klik je op de blauwe knop Product kiezen.Hier kies je vervolgens voor de optie Nieuw product toevoegen.Bij het toevoegen van een product kun je verschillende dingen instellen:

  • Productnaam: geef het product een toepasselijke naam. Hou er hierbij rekening mee dat je aan de hand van de naam het product herkent zodra iemand deze in je webshop bestelt.

  • Beschrijving: voeg een (korte) omschrijving met meer informatie over het product toe.

  • Afbeelding: voeg een of meerdere afbeeldingen van het product toe.

  • Verzending: waarschijnlijk worden er verzendkosten in je webshop gehanteerd. Voor ieder product kun je een verzendmethode toevoegen óf je bepaalt de verzendkosten o.b.v. gewicht. Meer hierover lees je bij stap 4.

  • BTW-tarief: als je meerdere BTW-tarieven hebt ingesteld (bijvoorbeeld 6% en 21%) kun je per product aangeven welk tarief gehanteerd moet worden. Als je slechts één tarief hebt, is dat niet nodig. Hoe je (verschillende) BTW-tarieven in kan stellen, lees je in dit artikel: BTW-tarieven instellen.

  • Prijs: de verkoopprijs van het product

  • Actieprijs: voeg voor aanbiedingen een actieprijs toe. De originele prijs wordt dan doorgestreept en de nieuwe prijs wordt getoond in je webshop.

  • Voorraad: dit staat automatisch ingesteld op een oneindige voorraad. Mocht je maar een beperkte voorraad hebben dan schakel je de onbeperkte voorraad uit en vul je een getal in. De voorraad wordt automatisch bijgewerkt na iedere bestelling.

  • Productvariant(en) toevoegen: indien gewenst kun je meerdere varianten van een product toevoegen. Bijvoorbeeld verschillende maten, kleuren of uitvoeringen. Ook kun je per variant een andere prijs opgeven, waarmee je staffelkortingen kunt creëren. Bijvoorbeeld: 1 pen kost 2 euro. 10 pennen kost 15 euro.

  • Productpersonalisatie met extra veldenhiermee kun je additionele vragen stellen aan je klanten. Bijv. een extra optie of een personalisatievraag. Tip: Bepaal zelf de indeling van je webshop door productcategorieën voor je webshop aan te maken.


Losse producten of productgalerij

Voor het toevoegen van producten aan je website kun je ook het Productgalerij-element gebruiken. Het toevoegen van producten aan de galerij werkt vrijwel hetzelfde als bij het Product-element. 


Wij raden aan om het Product-element te gebruiken voor individuele producten, dus als je slechts één of enkele producten wil tonen met eventueel wat details. Het Productgalerij-element raden we aan als je op één pagina veel producten wil weergeven. Wij zorgen bij de galerij namelijk voor een uniforme vormgeving voor zowel desktop als mobiel.


Wanneer je voor het Product-element kiest, kan de webshop er bijvoorbeeld zo uit komen te zien:Wanneer je voor het Productgalerij-element kiest, komt de webshop er zo uit te zien:Als bezoekers met de muis over een product heen bewegen dan kunnen zij deze in de winkelwagen plaatsen. Dat ziet er dan zo uit: Tip: Heb je veel producten die aan je webshop toegevoegd moeten worden? Ga dan eerst verder met stap 3 en stap 4 om de betaal- en verzendmethoden in te stellen.