Automatische betaalmogelijkheden

Als je producten aan de webshop toegevoegd hebt, wil je ook dat bezoekers deze kunnen bestellen en afrekenen. Je hebt bij JouwWeb de mogelijkheid om automatische betaalmogelijkheden voor je webshop te configureren via de betaalprovider Mollie. Mollie ondersteunt onder andere iDeal, Overboeking, PayPal, Creditcard, Bancontact en Bitcoin. Daarnaast kun je ook overige betaalmethoden accepteren, zoals betalen via factuur of vooraf overmaken. Lees verder voor een compleet overzicht van alle betaalmogelijkheden.

Hoe je de automatische betaalmogelijkheden in kan stellen, wordt uitgelegd in dit artikel: Automatische betaalmogelijkheden configureren. Dit kost niet meer dan 5 minuten!

Nadat je dit ingesteld hebt, kan dit er bij je website bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

Let op: om automatische betaalmethoden zoals iDEAL te accepteren heb je een KvK-nummer nodig.

Overige betaalmogelijkheden

Het is natuurlijk ook mogelijk om een webshop te hebben zonder automatische betaalmogelijkheden. Bezoekers kunnen dan gewoon een bestelling plaatsen in je webshop, maar kunnen dan op een andere manier betalen.

Hierbij heb je de volgende opties:

• Betalen bij afhalen: deze functie werkt alleen als je bij Webshop > Instellingen > Verzending de optie Gratis ophalen ingeschakeld hebt.

• Betalen bij bezorging

• Vooraf overmaken: om gebruik te maken van deze functie moet je de betaalinformatie ingevuld hebben.

• Betalen via factuur: ook bij deze functie moet de betaalinformatie ingevuld zijn.

Handig: factuur downloaden en mailen naar klant

Zodra je een bestelling in je webshop ontvangen hebt, kan het handig zijn om de factuur hiervan uit te printen voor je eigen boekhouding. Als je in de Editor naar Webshop gaat dan kom je automatisch terecht bij de bestellingen van je webshop.

Deze bestellingen kun je aanklikken. Er opent dan een scherm Order bewerken en hier zie je de optie Afdrukken > Factuur staan.

Ook kun je deze factuur direct meesturen in de bestelbevestiging naar je klanten. Als je via Webshop naar Instellingen > E-mails gaat dan zie je hier Bestelbevestiging en Verzendbevestiging staan.

Klik de Bestelbevestiging aan en schakel de optie Factuur meesturen in. De klant ontvangt dan voortaan in de bijlage van de bestelbevestiging een factuur (PDF).