Misschien heb je meerdere varianten van een bepaald product in je webshop. Dit kunnen verschillende kleuren zijn, maar ook verschillende maten. Om klanten het juiste product te laten bestellen, kun je gebruik maken van de optie Productvarianten.


Stap 1

Ga naar Webshop -> Producten en kies het product waarbij je gebruik wil maken van verschillende varianten.


Stap 2

Klik op Productvariant toevoegen en voeg productvarianten toe, zoals hieronder in het voorbeeld:
Heb je meerdere opties nodig waaruit klanten kunnen kiezen?

Het kan natuurlijk zijn dat je meerdere opties nodig hebt waaruit klanten kunnen kiezen. Als je bijvoorbeeld een kleding webshop hebt dan kan het zijn dat je een trui zowel in verschillende kleuren als maten hebt. Dit kun je op verschillende manieren toevoegen aan je webshop door middel van productvarianten. Hieronder worden alle manieren uitgelegd.


1. Voeg de verschillende opties apart toe aan de webshop

Heb je een product dat zowel in verschillende kleuren als maten beschikbaar is? Overweeg dan om de producten los toe te voegen aan je webshop. Je kan bijvoorbeeld de verschillende kleuren allemaal als los product toevoegen aan je webshop. Dan voeg je dus vier producten toe als je vier verschillende kleuren hebt. Bij de productvarianten kun je dan alsnog de verschillende maten toevoegen.


2. Voeg de verschillende opties samen in één productvariant

Vermeld dan zowel de kleur als de maat bij een productvariant. Dan krijg je bijvoorbeeld zo'n lijst met productvarianten:

  • Blauw, Maat S
  • Blauw, Maat M
  • Blauw, Maat L
  • Rood, Maat S
  • Rood, Maat M
  • Rood, Maat L


Dan kunnen klanten bij een product in je webshop dus zowel kiezen voor de gewenste kleur als de gewenste maat.


3. Gebruik nummers om de kleuren aan te duiden

Mochten dezelfde kleuren telkens weer terugkomen bij ieder product dan kun je ervoor kiezen om nummers voor een bepaalde kleur te gebruiken.


Je kan bijvoorbeeld verschillende kleuropties in de webshop nummeren met de cijfers 1 t/m 4. Deze cijfers kunnen vervolgens toegevoegd worden aan de productvariant met de gewenste afwerking. Op deze manier ziet de klant van tevoren welke mogelijkheden qua kleur er zijn en kan de klant het gewenste nummer selecteren bij de productvariant en het product vervolgens toevoegen aan de winkelwagen.