Je kunt Extra velden toevoegen aan producten. Hiermee kun je product-personalisatie mogelijk maken of andere extra informatie opvragen bij de klant. Ook kun je desgewenst per optie een meerprijs invoeren. 


Deze functie is handig voor bijvoorbeeld bedrukking, op maat gemaakte artikelen of anderzijds bestellingen waar input van de klant gewenst is. Je klant kan bijvoorbeeld gemakkelijk een naam of tekst doorgeven die op het product moet komen te staan. En je kan de klant ook laten kiezen of hij gebruik wil maken van een bepaalde optie (eventueel tegen een meerprijs). Als je bijvoorbeeld taarten verkoopt dan kun je de klant laten kiezen of hij deze met of zonder slagroom willen bestellen.


Stap 1

Voeg een nieuw product toe of bewerk een bestaand product. Een bestaand product kun je bewerken door via de Editor naar Webshop > Producten te gaan en hier het product wat je wil bewerken aan te klikken.


Ga vervolgens naar het tabblad Geavanceerd en klik op + Veld toevoegen.Stap 2

Voer een (beschrijvende) naam in voor het extra veld dat je gaat toevoegen. Je hebt ook de keuze om extra toelichting betreft de personalisatie toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan extra informatie over minimale afmetingen van de te uploaden afbeelding, of beperkingen betreft tekst invoer. Klik op + Extra uitleg toevoegen voor het invullen hiervan, de extra uitleg wordt getoond op de Product Detail Pagina.


Stap 3

Je hebt drie mogelijkheden voor het extra veld. Je kan namelijk kiezen voor Meerkeuze, Tekstinvoer of Afbeelding upload:

  • Meerkeuze: hierbij kun je de klant de mogelijkheid geven om opties te selecteren en kun je desgewenst per optie een meerprijs invoeren. Voorbeeld: geef klanten de optie om een (voetbal)shirt met of zonder bedrukking te bestellen.
  • Tekstinvoer: hierbij kan de klant een tekst invoeren die op het product moet komen te staan. Voorbeeld: klanten kunnen hier de naam invullen die op het (voetbal)shirt gedrukt moet worden als zij voor met bedrukking kiezen.
  • Afbeelding upload: hierbij kan de klant een afbeelding uploaden die toegevoegd moet worden aan het product. Deze afbeelding is na het plaatsen van de bestelling te downloaden voor jou als beheerder van de webshop. Voorbeeld: een afbeelding die op een mok moet worden bedrukt.


Een product kan pas in de winkelwagen wanneer alle extra velden zijn ingevuld. Houd er dus rekening mee dat je twee versies van het product maakt als bijvoorbeeld bedrukking een optie is: één met extra veld en één zonder.

Het is voor jou ook gemakkelijk te zien welke opties een klant gekozen heeft, want de ingevulde waardes van de extra velden zijn zichtbaar bij bestellingen, facturen en pakbonnen.Je kan er voor kiezen om extra toelichting te geven bij een personalisatie veld, hiervoor klik je op +Extra uitleg toevoegen


Als je zowel voor meerkeuze als voor tekstinvoer (met uitleg kiest bij een product, dan kan dit er bijvoorbeeld zo uit komen te zien:Cadeaubox samenstellen

Wist je dat je klanten ook een cadeaubox kunt laten samenstellen op jouw webshop? 

Met de "Extra velden" en "Meerkeuze"-optie, kun jij je klanten de optie bieden hun productren in een cadeaubox te kiezen. Hieronder nog een voorbeeld over hoe het er in jouw webshop uit zou kunnen zien:

Tip: in tegenstelling tot product-varianten hoef je niet voor iedere optie een aparte voorraad bij te houden.