Let op: de stappen hieronder werken pas zodra je domeinnaam-registratie is voltooid, je ontvangt daarover een e-mail van ons. Ook moet je al een e-mailbox hebben aangemaakt.

Wil je toch alvast je mailbox instellen? Stel de mail dan handmatig in in Outlook.

Hieronder staat uitgelegd hoe je e-mail instelt in Office Outlook. Zie ook de instructies voor Outlook online en andere e-mailprogramma's.

Voor onderstaand voorbeeld is Outlook 2013 gebruikt, maar de automatische configuratie werkt voor alle versies sinds Outlook 2007. Het kan wel zijn dat de afbeeldingen niet helemaal overeenkomen met wat je hier ziet, maar het zou vergelijkbaar moeten zijn. Probeer anders ook de configuratie met behulp van de algemene e-mailinstellingen.

Stap 1

Open Outlook en klik linksboven in de werkbalk op Bestand. Vervolgens ga je naar Accountinstellingen.

Voor Mac-gebruikers:

Ga in de werkbalk naar Extra > Accounts > + tekentje rechts onder 'account toevoegen'.

Stap 2

Je komt nu in onderstaand scherm, hier kun je door op 'Nieuw...' te klikken een nieuw e-mailaccount toevoegen.

Stap 3

Hier vul je jouw naam en het e-mailadres van je mailbox in, gevolgd door 2x het bijbehorende wachtwoord.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Stap 4

Klik op volgende en vervolgens op voltooien. Je hebt nu je e-mailadres ingesteld!