De stappen hieronder werken pas zodra je domeinnaam-registratie is voltooid, je ontvangt daarover een e-mail van ons. Ook moet je al een e-mailbox hebben aangemaakt.

Hieronder staat uitgelegd hoe je e-mail instelt in de Outlook App op iOS. Zie ook de instructies voor de Outlook App op Android en andere e-mailprogramma's.

Wijken de schermen die je ziet af van de instructies hieronder? Dan gebruik je waarschijnlijk een andere versie van de app. Probeer dan de configuratie met behulp van de algemene e-mailinstellingen.

Stap 1

Je opent de applicatie.

Stap 2

Vul je e-mailadres in en tik op Account toevoegen.

Stap 3

Kies onderaan voor IMAP.

Stap 4

Hier vul je je e-mailadres, weergavenaam en Beschrijving in. Vul vervolgens de IMAP en SMTP instellingen in.

IMAP-server voor inkomende e-mail:

• IMAP-hostnaam: mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!)
  • IMAP-poort: 993
  • Poortbeveiliging: SSL
  • IMAP-gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
  • IMAP-wachtwoord: het wachtwoord van je mailbox

SMTP-server voor uitgaande e-mail:

• SMTP-hostnaam: mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!)
  • SMTP-poort: 587
  • Poortbeveiliging: STARTTLS
  • SMTP-gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
  • SMTP-wachtwoord: het wachtwoord van je mailbox

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Stap 6

Tik op Aanmelden. Je kan nu vanuit de Outlook app berichten versturen en ontvangen!