Dat kan zeker! Misschien wil je berichten van bepaalde afzenders door laten sturen naar iemand anders binnen jouw organisatie. Of wil je dat alle berichten ook in de mailbox van jouw partner terechtkomen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit in kan stellen.


Om dit in te kunnen stellen heb je een eigen e-mailbox nodig (hiervoor is het Pro- of Business-pakket vereist).


Stap 1

Je kunt inloggen via webmail.jouwweb.nl. Je logt hier in met het e-mailadres van je mailbox en het wachtwoord dat je daarbij hebt gekozen.


Let op: Dit kunnen andere gegevens zijn dan waarmee je inlogt op www.jouwweb.nl op je website te bewerken!


Wachtwoord vergeten? Je kan gemakkelijk het wachtwoord van je mailbox wijzigen.


Stap 2

Ga via Instellingen naar Filters.Stap 3

Klik op Nieuw en maak de filter:

  • Filternaam: Deze stel je zelf in. Zorg dat het voor jou herkenbaar is wat deze filter precies doet. In dit geval dus berichten automatisch doorsturen.
  • Filter enabled: Zorg dat de filter ingeschakeld is.
  • Zoekbereik: Selecteer hier "die voldoet aan één van de volgende regels".
  • Regels: Hier stel je in waar het om gaat. In dit geval gaat het dus om een bepaalde Afzender. Als de Afzender gelijk is aan een bepaald e-mailadres dan moeten deze berichten doorgestuurd worden. Voeg extra regels toe als je meerdere afzenders toe wil voegen.
  • Acties: Hier kies je voor Bericht doorsturen naar en vul je vervolgens het e-mailadres in waar deze berichten naar doorgestuurd moeten worden.


Je krijgt dan bijvoorbeeld zoiets als op onderstaand screenshot. Tip: Met deze functie kun je nog veel meer zaken instellen! Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat mails niet meer in je spambox terechtkomen. Bekijk zelf eens wat er allemaal mogelijk is.