Nog heel even, je bent bijna klaar om je webshop te gaan promoten! We geven je in deze stap graag eerst nog wat mogelijkheden die je kunt inzetten voor je webshop. 


Denk hierbij aan de algemene voorwaarden, je eigen domein, de vindbaarheid, hoe je promoties kunt maken en instellen en tot slot het keurmerk dat je nog kunt toevoegen aan je webshop. 


Informeer bezoekers over belangrijke zaken

Voordat je je website kan publiceren, wil je als webshop eigenaar je klanten natuurlijk zo goed mogelijk informeren over belangrijke zaken, zoals algemene voorwaarden, levertijd, verzendkosten, retourneren en de garantie. Deze informatie kun je gemakkelijk in je webshop verwerken door in de Footer van je webshop links naar deze pagina’s te maken. 


Het onderste gedeelte van je website is de zogenaamde footer. Bij de meeste designs is deze te herkennen doordat deze bijvoorbeeld een andere kleur heeft. De informatie die je in de footer plaatst, zou informatie moeten zijn die je op iedere pagina terug wil zien zoals bijvoorbeeld contactinformatie, social media knoppen of de algemene voorwaarden en dergelijke.


Hoe je de footer van je webshop kan maken, wordt uitgelegd in het volgende artikel: Maak een footer voor je webshop.


Tip: laat klanten akkoord gaan met de algemene voorwaarden

Nadat je een pagina met algemene voorwaarden hebt gemaakt, kun je ook nog instellen dat klanten akkoord moeten gaan met de algemene voorwaarden voordat ze een bestelling kunnen plaatsen.


Ga hiervoor naar Webshop > Bestelformulier.


Hier zie je de optie Algemene voorwaarden staan. Hier staat momenteel uitgeschakeld. Klik deze optie aan en selecteer de pagina waarop je algemene voorwaarden te vinden zijn.Als klanten dan voortaan een bestelling in je webshop willen plaatsen dan krijgen zij onderstaande melding te zien voordat een bestelling ook daadwerkelijk geplaatst kan worden. Tip: Maak het voor klanten gemakkelijk om een bestelling te plaatsen door hen de mogelijkheid te geven om een eigen account aan te maken op je webshop.


Eigen domeinnaam registreren

Als je webshop gevuld is met producten en alles ingesteld is, wil je natuurlijk dat je webshop online komt te staan op een eigen domeinnaam. Een domeinnaam is gratis inbegrepen bij JouwWeb Pro en Business. Het registreren van een domeinnaam bij JouwWeb is heel eenvoudig.


Heb je al een domeinnaam elders geregistreerd? Dan heb je de mogelijkheid om deze domeinnaam naar JouwWeb te verhuizen (of eventueel de domeinnaam te koppelen).


Vindbaarheid vergroten

Nadat je website online staat, wil je dat deze goed gevonden wordt via zoekmachines als Google. Om goed gevonden te worden is sowieso geduld belangrijk. Je nieuwe webshop zal namelijk niet ineens bovenaan de zoekmachines verschijnen.


Bij JouwWeb zorgen we er in ieder geval voor dat je website technisch in orde is om eenvoudig opgenomen te worden door zoekmachines. Zo maken wij bijvoorbeeld automatisch een sitemap aan en zorgen wij ervoor dat je webshop geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dat zijn belangrijke aspecten voor een zoekmachine-vriendelijke website.


Zelf kun je natuurlijk ook verschillende dingen doen om de vindbaarheid van je webshop te vergroten. Hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet in het volgende artikel: Word beter gevonden door Google.


Ook hebben we nog wat tips verzameld om de inhoud van je website zoekmachine vriendelijk te maken en je online reputatie te verbeteren.


 Tip: Bekijk ook eens ons YouTube kanaal voor onze SEO-video's.


Promotionele acties

Kortingsbonnen

Om de lancering van je webshop te vieren met je klanten, kun je ook promotionele acties toevoegen. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze Kortingsbonnen.


Ga naar Webshop > Kortingsbonnen.


Wanneer je op de blauwe knop + Kortingsbon toevoegen klikt dan opent dit scherm: 

 


Hier kun je verschillende kortingen instellen:

 • Kortingscode: Hier zet je neer wat klanten invullen in het balkje bij het afrekenen om toegang te krijgen tot de korting.
 • Looptijd: Hier vul je in van wanneer tot wanneer de actie loopt. Je kunt hier ook kiezen voor doorlopend. Dit houdt in dat er geen eindtijd aan de actie zit. Oftewel de kortingscode werkt altijd.
 • Type korting: Hier stel je in om wat voor korting het gaat. Hierbij kun je uit het volgende kiezen:
  • Percentage korting op totaalbedrag. Dit houdt in dat iemand bijvoorbeeld 20% korting krijgt op een product.
  • Vast bedrag korting op totaalbedrag. Hier kun je instellen dat de klant een bepaald bedrag (bijvoorbeeld 20 euro) korting krijgt na het invullen van de code.
  • Gratis verzending. Je kunt ervoor kiezen dat men na het invullen van de actiecode geen verzendkosten hoeft te betalen.
 • Criteria: Maak de keuze of de korting geldt voor alle bestellingen of pas vanaf een minimum bedrag.
 • Geldig voor: Hier stel je in voor welke producten de korting geldt. Hierbij heb je de volgende opties:
  • Alle producten. Dit houdt in dat de korting geldig is voor alle producten in je webshop.
  • Alle producten, behalve de producten die ik selecteer. Hier kun je instellen dat de korting geldig is op vrijwel alle producten, behalve op de producten die jij selecteert. Dit is handig als je enkele producten uit wil sluiten van de korting.
  • Alleen de producten die ik selecteer. Hier kun je instellen dat de korting juist geldig is op enkele producten. Dit is handig als je bijvoorbeeld korting wil geven op een productcategorie of producten van een bepaald merk.
 • Opmerking: Deze wordt getoond bij het info-icoon naast de kortingsbon in de winkelwagen.


Als laatste maak je nog de keuze of de kortingscode eenmalig gebruikt kan worden of meerdere keren door meerdere klanten kan worden ingevoerd.


 Tip: maak een kortingsbon voor gratis verzending vanaf een minimum bedrag. Op deze manier verhoog je de orderwaarde van je klant.


Afgeprijsde producten

Om bepaalde producten extra in de aandacht te zetten, kun je ze afprijzen. Dit kun je doen door een actieprijs bij een product in te stellen.


Ga naar Webshop > Producten. Klik het product waarvoor je de actieprijs in wil stellen aan.


Stel hier een actieprijs voor het product in.In je webshop zal dit er vervolgens zo uit komen te zien:Keurmerk

Als laatste kun je nog overwegen om keurmerken aan je webshop toe te voegen. Een webshop met een keurmerk komt op je klant namelijk betrouwbaarder over.

Enkele goede keurmerken voor je webshop, zijn: Webwinkel Keurmerk, Qshops en Webshop Keurmerk.


                  

Nadat je een keurmerk voor je webshop verdiend hebt, kun je deze toevoegen via een HTML-code. Deze code krijg je van het keurmerk en kun je op je JouwWeb - site plaatsen via ons Embed Code-element.


 Let op: er kunnen kosten verbonden zitten aan het gebruik van deze keurmerken.