Hier leggen we het configureren van de instellingen van de webshop en het activeren van de winkelwagen. Ga naar de Webshop in de bovenste taakbalk en klik op Instellingen

De instellingen zijn onderverdeeld in een aantal tabbladen: Algemeen, Betaalmethoden, BTW, E-mails, Gegevens, Verzending en Geavanceerd.

Lees ook het artikel over Product toevoegen waarmee je daadwerkelijk producten toevoegt aan je website.

Algemeen

Hier kun je de volgende acties uitvoeren:

• Winkelwagen aanzetten - activeert de winkelwagen, waarmee bezoekers een bestelling kunnen plaatsen.
  • Munteenheid - stel de munteenheid voor je webshop in. Standaard staat dit ingesteld op Euro.

Bestelformulier

Hier kun je de volgende acties uitvoeren:

• Formuliervelden - kies per formulierveld of je deze Optioneel, Verplicht of wilt Uitschakelen. De volgende velden kun je hier configureren: BedrijfsnaamBTW-nummerKvK-nummerGeslachtTelefoonnummer en Opmerkingen.
  • Algemene voorwaarden: Selecteer een pagina en de klant wordt gevraagd om de algemene voorwaarden te te lezen en accepteren voor hij de bestelling plaatst.
  • Meldingen - deze berichten krijgt de klant te zien tijdens op de bestelpagina en als de klant de bestelling heeft voltooid. Je kunt de Melding op de bestelpagina en de Bestelbevestiging aanpassen.

Betaalmethoden

Je kunt in je webshop automatische en overige betaalmethoden accepteren. Voor automatische betaalmethoden, zoals iDEAL, Bancontact en Paypal, maak je gebruik van betaalprovider Mollie. Je kunt ook overige betaalmethoden activeren zoals Betalen bij afhalen, Betalen via factuur of Vooraf overmaken. Meer informatie over het configureren van betaalmethoden vind je in het artikel Betaalmethoden configureren.

BTW

Mogelijk ben je BTW-plichtig. Via het tabblad BTW kun je BTW-tarieven activeren en desgewenst meerdere BTW-tarieven toevoegen die je per product kan configureren. Je kunt aangeven of de prijzen inclusief of exclusief BTW getoond moeten worden aan bezoekers.

E-mails

Hier kun je de bestel- en verzendbevestigingmails aanpassen. Deze worden naar de klant verzonden zodra er iets is besteld of verzonden. Je kunt bijvoorbeeld betaal-instructies op de bestelbevestiging zetten als je geen betaalmethoden hebt geactiveerd. In de bestelbevestiging kun je aanvinken dat er automatisch een factuur wordt meegezonden.

Gegevens

Hier vul je de gegevens van je bedrijf in. Zo wordt het e-mailadres gebruikt om je een e-mail te sturen bij een nieuwe bestellingen en is het Afzender-adres zichtbaar op de facturen. Ook kun je het logo van je bedrijf uploaden dat automatisch op de facturen zal worden geplaatst.

Verzending

Maak een keuze tussen de Eenvoudige verzendmethoden en de Uitgebreide verzendmethoden. Je kunt hier bovendien een drempelbedrag instellen vanaf wanneer verzenden gratis is en aangeven of bestellingen gratis opgehaald kunnen worden.

Eenvoudige verzendmethoden - Per Product kun je aangeven middels welke verzendmethode hij verzonden moet worden. Bij meerdere producten in één bestelling wordt de duurste verzendmethode aangehouden. Lees meer over de Eenvoudige verzendmethoden.

Uitgebreide verzendmethoden - Hier worden de verzendkosten bepaald op land en gewicht. Je maakt verschillende verzendmethoden aan en voert hier een minimum en maximum gewicht in. Je bepaalt per product het gewicht en als er meerdere producten worden besteld zal het gewicht bij elkaar worden opgeteld. Ook kun je klanten laten kiezen tussen verschillende verzendmethoden als deze dezelfde gewichtsklasse hanteren, bijvoorbeeld PostNL en DHL. Lees meer over de Uitgebreide verzendmethoden.

Geavanceerd

• Product-detailpagina: Standaard krijgt ieder product een eigen pagina, maar dit kun je uitschakelen
  • Social media knoppen: Standaard staan op iedere product-detailpagina social media knoppen om het product te delen, maar dit kun je uitschakelen
  • Prijzen tonen: Standaard wordt bij ieder product een prijs getoond. Dit kun je uitschakelen
  • Bestelknop tonen: Standaard zijn producten in je webshop te bestellen, maar dit kun je ook uitschakelen. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld portfolio-items van maken
  • Uitverkochte producten tonen: Selecteer of je uitverkochte producten op je website wilt tonen
  • Volgend ordernummer - dit is het volgende bestelnummer of factuurnummer als een klant een bestelling plaatst. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze te laten beginnen met een jaartal gevolgd door een aantal cijfers. Je ordernummer zal per order met één cijfer verhogen: 20180001, 20180002, 20180003, etc. Let erop dat je het jaartal handmatig aan moet passen ieder jaar.