Hier leggen we uit hoe je de Uitgebreide verzendmethode in kunt stellen. Met de Uitgebreide verzendmethoden worden de verzendkosten bepaald op basis van land en gewicht. De klant kiest uit de beschikbare verzendmethoden.


 Tip: Twijfel je nog tussen Eenvoudige of Uitgebreide verzendmethoden? Lees over de verschillen tussen beide opties en bekijk onze handige keuze-hulp.


Bekijk de instructievideo:Stap 1

Ga via Editor > Webshop naar Verzending en selecteer de optie Uitgebreide verzendmethoden. Kies desgewenst of je 'gratis verzenden' (vanaf een bepaald bedrag) of 'ophalen mogelijk' (op jouw locatie) wil activeren.


Stap 2

Voeg een nieuwe verzendoptie toe via Verzendmethode toevoegen.Stap 3

Als je een verzendmethode aanmaakt voer je een minimum en maximum gewicht (in gram), bedrag en de landen waarnaar je verzendt.


Via + Extra gewichtsklasse kun je ook nog een gewichtsklassen invoeren en zo de prijs op basis van gewicht bepalen.Tip: Als je de optie Gratis verzenden in hebt geschakeld, dan kun je hier desgewenst ook het drempelbedrag voor gratis verzenden per land instellen. Dan kun je dus bijvoorbeeld instellen dat je in Nederland gratis verzenden vanaf € 50,- aanbiedt en naar België vanaf € 100,-.


 Let op: Zorg ervoor dat het minimum en maximum gewicht van je producten tussen het minimum en maximum gewicht van de verzendmethoden vallen. Als dat niet het geval is, dan zal de verzendmethode niet zichtbaar zijn bij het afrekenen.


Stap 4

Nadat je alle gewenste verzendmethoden hebt aangemaakt, voer je per product het gewicht in. Het invoeren van gewicht bij het bewerken of toevoegen van een product  is beschikbaar als je uitgebreide verzendmethoden aan hebt staan.


Deze stap herhaal je voor alle producten. Als een klant meerdere producten besteld wordt het gewicht van deze producten bij elkaar opgeteld, daarna worden automatisch de beschikbare verzendmethoden aan de klant aangeboden.Let op: als je een minimumgewicht toevoegt aan de verzendmethode maar vergeet om ook de producten een gewicht te geven, zal de website bij alle bestellingen de foutmelding geven dat verzending naar het opgegeven land niet mogelijk is.


Tip: Bekijk onze blog met nog meer tips over het beginnen van een webshop: Webshop beginnen: De ultieme gids.


Ook interessant: Verzendkosten op basis van postcodegebied instellen.