Via de uitgebreide verzendmethoden kun je instellen dat je (alleen) naar een specifiek postcodegebied verzendt. Dit geldt voor verzending binnen Nederland & België. Dit is natuurlijk ideaal voor ondernemers die alleen aan lokale bezorging doen.

Stap 1

Ga via de Editor naar Webshop > Instellingen > Verzending.

Stap 2

Kies hier voor Uitgebreide verzendmethoden en vervolgens voor + Verzendmethode toevoegen.

Stap 3

Bij het toevoegen van de verzendmethoden zorg je dat de Naam duidelijk aangeeft waarvoor de verzending bedoeld is. De Gewichtsklasse kun je op 0 gram laten staan. Bij Landen selecteer je alleen Nederland (of België).

Vervolgens selecteer je de optie Specifieke postcodes en voeg je de postcodes toe waar je naar wil verzenden.

Daarna kun je de verzendmethode Opslaan.

Stap 4

Nu kunnen bezoekers bestellingen gaan plaatsen.

Wanneer iemand een bestelling plaatst, krijgt deze de verschillende bezorgopties te zien. Zo kunnen je bezoekers kiezen voor de optie die van toepassing is op hun woonplaats.

Mocht toch iemand een bestelling proberen te plaatsen naar een postcodegebied wat niet in is gesteld als optie, dan krijgen zij de volgende melding te zien. Dan weten zij dus ook meteen dat er niet bij hen bezorgd wordt.