Links zijn belangrijk voor de zoekmachine-optimalisatie van je website. Maak dus gebruik van relevante links op je website, zowel intern (naar een pagina op jouw website) als extern (naar een andere website).Stap 1

Type de woorden waar je de link in wil zetten, dus waarvan je wil dat ze klikbaar zijn.Stap 2

Selecteer deze woorden met je muis.Stap 3

Nu deze tekst geselecteerd is kan je op het link-symbool klikken en een link instellen.Stap 4

Dit scherm komt tevoorschijn. De tekstlink kan naar een pagina, product of bericht op je eigen website gelinkt worden, naar een externe webpagina, naar een e-mailadres, een telefoonnummer of WhatsApp om contact op te nemen of je kan een link naar een bestand toevoegen.Intern

  • Pagina: de button linkt naar een van de pagina's binnen je eigen website.
  • Product: kies een product uit je webshop en maak een button die naar dit product linkt.
  • Bericht: een link naar een bericht op je website die gemaakt is via het Blog-element.


Webpagina

Een link naar een externe pagina. Zorg hierbij dat het website-adres van de pagina klopt en vink de optie link openen in nieuw venster aan. Als bezoekers dan op de button klikken opent de website in een nieuw tabblad, waardoor bezoekers ook nog jouw website open hebben staan.


Contact

  • E-mail: Plaats de button goed zichtbaar op je website en link deze naar een e-mailadres. Zo kunnen bezoekers binnen één klik in contact komen met je via mail.
  • Telefoon: ideaal als je graag wil dat bezoekers gemakkelijk telefonisch contact met je op kunnen nemen. Typ hier je telefoonnummer en bezoekers kunnen binnen één klik telefonisch contact opnemen.
  • WhatsApp: vul hier je telefoonnummer in en laat bezoekers contact met je opnemen via WhatsApp.


Bestand

Een link naar een bestand. Als bezoekers dan op de button klikken dan wordt het bestand automatisch gedownload en opgeslagen op de computer van de bezoeker. 


Stap 5

De ingestelde link is nu verwerkt in een stuk van je tekst waarop geklikt kan worden. De url is nu dus niet te zien. Tip: gebruik een tekstlink om anker links aan je website toe te voegen. Een anker link is een speciale link die je naar een bepaalde locatie op dezelfde pagina brengt.