Als je jouw domeinnaam en mailbox via JouwWeb beheert, dan kun je het bestaande SPF-record aanpassen. Het kan zijn dat een andere tool die je gebruikt (zoals bijvoorbeeld een boekhoudprogramma) vraagt om dit aan te passen, zodat zij mails vanuit jouw naam kunnen versturen en mails niet meer in de spambox bij de ontvanger terechtkomen. Hier zijn in ieder geval meerdere toepassingen voor te bedenken.

Je kan het bestaande SPF-record van JouwWeb niet verwijderen, maar je kan deze wel uitbreiden! Dit kun je doen door jouw DNS-gegevens aan te passen. Hoe je dat precies doet, leggen we je graag uit.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Klik op Beheer domeinnamen

Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 4

Bij de DNS-gegevens wordt al aangegeven welk TXT-record het SPF-record is. Dat staat er namelijk bij.

Stap 5

Je kan het bestaande SPF-record aanpassen, zolang je include:_spf.jouwweb.nl dus maar behoudt. Vanuit de tool die je vraagt het SPF-record aan te passen, wordt aangegeven wat je precies toe moet voegen.

Het is aan te raden om dit tussen include:_spf.jouwweb.nl en ~all te zetten.

Voorbeeld: als je het SPF-record van e-Boekhouden toe wil voegen, dan krijg je v=spf1 include:_spf.jouwweb.nl include:_spf.e-boekhouden.nl ~all. Hier zie je dat het record van e-Boekhouden toe is gevoegd aan het bestaande record van JouwWeb

⚠   Note:  Zorg ervoor dat er spaties tussen de verschillende onderdelen van het record staan, anders werkt het niet.

Stap 6

Klik op Opslaan

Je hebt nu het SPF-record aangepast. Goed gedaan!

⚠   Note:  Het duurt enkele uren voordat DNS-wijzigingen actief zijn!