Als je weinig webshop-bestellingen verwacht, dan kun je waarschijnlijk voor je boekhouding simpelweg periodiek de facturen of bestellingen exporteren en verwerken in je administratie. Echter, bij wat meer bestellingen wil je dit proces wellicht automatiseren.

Door te werken in een boekhoudprogramma, heb je bovendien de mogelijkheid om eenvoudiger je BTW-aangifte te doen, en bijvoorbeeld een creditfactuur/creditnota te maken als je een retour krijgt of een bestelling niet kan leveren.


Gelukkig is het mogelijk om je boekhouding te automatiseren, waarbij jouw bestellingen automatisch correct in je boekhouding verschijnen! Het is namelijk mogelijk om JouwWeb te koppelen met alle bekende Nederlandstalige boekhoudprogramma's:
De realisatie van deze boekhoudkoppelingen wordt verzorgd door Webwinkelfacturen.nl. Dat is een betaalde tool (met gratis proefperiode) waarbij je in 5 minuten de koppeling tussen JouwWeb en het boekhoudpakket hebt gerealiseerd! Webwinkelfacturen.nl levert bovendien support op de koppelingen, voor als je vragen hebt of een specifieke situatie wil voorleggen.