Ja, dat is mogelijk! Wanneer je een dropshipping webshop maakt, ben jij als beheerder van de webshop eigenlijk een tussenpartij. Bij dropshippen stuurt jouw leverancier de producten namelijk direct naar de klant toe. Een groot voordeel hieraan, is dat jij zelf geen voorraad hoeft bij te houden. 


Je moet de producten voor je webshop alleen wel handmatig toevoegen. Maar gelukkig gaat dit gemakkelijk via onze handige Editor.


Stap 1

Voeg producten toe aan de webshop. Hiervoor kun je ons Product-element of ons Productgalerij-element gebruiken.


We raden het Product-element aan als je slechts één of enkele producten (met details) op een pagina wil tonen. Het Productgalerij-element is interessant als je veel producten op één pagina wil tonen. Hierbij zorgen we namelijk voor een uniforme uitstraling zowel op desktop als mobiel.


Tip: Bepaal zelf de indeling van je webshop door product-categorieën voor je webshop aan te maken.


Stap 2

Nadat je producten toegevoegd hebt, kun je andere zaken voor je webshop instellen. Zo kun je bijvoorbeeld automatische betaalmethoden instellen, zodat je klanten af kunnen rekenen via iDEAL, PayPal, Creditcard, etc.


Ook kun je het bestelformulier wijzigen, e-mails die je klanten ontvangen (gedeeltelijk) wijzigen en de BTW-tarieven instellen via de webshop-instellingen.


Tip: Maak het voor klanten gemakkelijk om een bestelling te plaatsen door hen de mogelijkheid te geven om een eigen account aan te maken op je webshop.


Stap 3

Nadat de producten toegevoegd zijn en alles goed is ingesteld bij je webshop, kun je producten gaan verkopen. Als je een bestelling binnen hebt, kun je hem doorzetten naar je Dropshipping-leverancier.

Je hebt nu je eigen dropshipping webshop gemaakt!