Het kan natuurlijk voorkomen dat je producten weer van je webshop wilt verwijderen. We zullen hier uitleggen hoe je dit kunt doen.

Bij gebruik van het Product-element

Stap 1

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van het Product-element begin je met het verwijderen van het product van je website. Dit kun je doen door via de Editor op het element te klikken en vervolgens rechtsboven in de hoek op het rode kruisje te drukken.

Stap 2

Het is ook belangrijk dat het product niet meer te vinden is via zoekmachines, aangezien je deze dus ook niet meer verkoopt. Door producten uit je webshop te verwijderen, verwijder je deze ook uit  Om dit te realiseren open je in de Editor het menu Webshop

Stap 3

Links zie je de optie Producten. Wanneer je hierop klikt kun je al je producten in een lijst zien staan. Helemaal rechts staat bij ieder product een rode prullenbak. Door hierop te klikken zal je product uit deze lijst verwijderd worden.

Tip: Wil je meerdere producten tegelijk verwijderen, selecteer deze producten dan door middel van het selectie vakje voor de bestelling. Let op: verwijderen kan niet ongedaan gemaakt worden.

Bij gebruik van het Productgalerij-element

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je gebruik hebt gemaakt van het Productgalerij-element in plaats van het Product-element. Hier werkt het net iets anders.

Stap 1

Wanneer je enkel één product of een aantal producten uit je galerij wilt verwijderen begin je met het aanklikken van het Productgalerij-element op je website. Je krijgt dan een overzicht van de producten te zien die in deze lijst staan. Wanneer je er hier 1 van wilt verwijderen klik je op het rode kruisje.

Wanneer je alle producten in de productgalerij wilt verwijderen kun je het hele element verwijderen door op het element te klikken en vervolgens rechts boven in de hoek op het rode kruisje.

Stap 2

Het is hierbij ook belangrijk dat je het product uit de productlijst verwijdert onder Webshop. Dit kun je op dezelfde manier doen als bij het Product-element.

Hierna is je product nergens in de webshop meer te vinden!

Tip: Bekijk dit artikel als je juist een product wil toevoegen.