Je bent bijna klaar om je webshop te gaan promoten! We geven je in deze laatste stap graag eerst nog wat mogelijkheden die je kunt inzetten voor je webshop. Denk hierbij aan de algemene voorwaarden, je eigen domein, de vindbaarheid, hoe je promoties kunt maken en instellen en tot slot het keurmerk dat je nog kunt toevoegen aan je webshop. 


Informeer bezoekers over belangrijke zaken

Als webshop eigenaar wil je alle belangrijke informatie, zoals algemene voorwaarden, levertijd, verzendkosten, retourneringen en garantie, het liefst zo goed en duidelijk mogelijk zichtbaar hebben. Deze informatie kun je het beste in de footer van je webshop plaatsen. De informatie in de footer is namelijk op elke pagina terug te vinden, dus altijd goed zichtbaar.

 Tip: Laat je klanten akkoord gaan met de algemene voorwaarden van je webshop. 

 Tip: Maak het voor klanten gemakkelijk om een bestelling te plaatsen door hen de mogelijkheid te geven om een eigen account aan te maken op je webshop.



Eigen domeinnaam registreren

Als je webshop gevuld is met producten en alles ingesteld is, is jouw webshop klaar om gepubliceerd te worden via een eigen domeinnaam. Een domeinnaam is gratis inbegrepen bij jouw abonnement. Het registreren van een domeinnaam bij JouwWeb is heel eenvoudig.


Heb je al een domeinnaam elders geregistreerd? Dan heb je de mogelijkheid om deze naar JouwWeb te verhuizen (of eventueel te koppelen).



Vindbaarheid vergroten

Als je website online staat, wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk gevonden wordt. Om goed gevonden te worden is sowieso geduld belangrijk. Je nieuwe webshop zal namelijk niet ineens bovenaan de zoekmachines verschijnen.


Bij JouwWeb zorgen we er in ieder geval voor dat je website technisch in orde is om eenvoudig opgenomen te worden door zoekmachines. Zo maken wij bijvoorbeeld automatisch een sitemap aan en zorgen wij ervoor dat je webshop geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dat zijn belangrijke aspecten voor een zoekmachine-vriendelijke website.


Zelf kun je natuurlijk ook verschillende dingen doen om de vindbaarheid van je webshop te vergroten. Hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet in het volgende artikel: Word beter gevonden door Google.


Ook hebben we nog wat tips verzameld om de inhoud van je website zoekmachine vriendelijk te maken en je online reputatie te verbeteren.

 Tip: Bekijk ook eens ons YouTube kanaal voor onze SEO-video's.



Promotionele acties

Om de lancering van je webshop te vieren, speciale gelegenheden te vieren of loyale klanten te belonen, kun je promotionele actief toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan gratis verzending, een percentage korting of een vast bedrag korting. Om dit aan te kunnen bieden, kun je gebruikmaken van onze kortingsbonnen.


En om bepaalde producten extra in de aandacht te zetten, kun je ze afprijzen. Dit kun je doen door een actieprijs bij een product in te stellen.

 Tip: de kortingsbonnen functie kun je ook gebruiken om tegoedbonnen aan te bieden in je webshop. 



Keurmerk

Als laatste kun je nog overwegen om keurmerken aan je webshop toe te voegen. Een webshop met een keurmerk komt op je klant namelijk betrouwbaarder over. Enkele goede keurmerken voor je webshop, zijn: Webwinkel Keurmerk, Qshops en Webshop Keurmerk.


                  

Nadat je een keurmerk voor je webshop verdiend hebt, kun je deze toevoegen via een HTML-code. Deze code krijg je van het keurmerk en kun je op je JouwWeb - site plaatsen via ons Embed Code-element.


 Let op: er kunnen kosten verbonden zitten aan het gebruik van deze keurmerken.