Algemene voorwaarden zijn de regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van een overeenkomst met je klant. Het is voor iedereen die een eigen bedrijf of webshop heeft, en dus te maken heeft met klanten, verstandig om algemene voorwaarden op te stellen. Omdat het opstellen van algemene voorwaarden van je website belangrijk is, geven we je hier graag wat tips voor.


De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod bij de algemene voorwaarden:

  • Offerte (is deze vrijblijvend of niet en welke termijn voor aanvaarding hanteer je)
  • Betaling
  • Levertijd
  • Transport (wie betaalt het transport en welke verzendkosten hanteer je)
  • Garantie (zo ja, onder welke voorwaarden)
  • Aansprakelijkheid


Je kan de algemene voorwaarden van soortgelijke bedrijven bekijken en als voorbeeld gebruiken om je eigen voorwaarden op te stellen. Ook zijn er enkele websites die algemene voorwaarden ter download aanbieden. Zo kun je bij de ZZP kennisbank bijvoorbeeld algemene voorwaarden downloaden.


Mocht je op zoek zijn naar algemene voorwaarden die voor jouw bedrijf gespecificeerd zijn, bekijk dan eens de algemene voorwaarden generator.
Algemene voorwaarden toevoegen aan je webshop

Zodra je de algemene voorwaarden opgesteld hebt, wil je deze natuurlijk ook toevoegen aan je webshop zodat bezoekers deze kunnen lezen. Over het algemeen wordt dergelijke informatie vermeld in het onderste gedeelte van de webshop, ook wel de footer van je webshop genoemd.
Algemene voorwaarden in bestelproces toevoegen

Nadat je een pagina met algemene voorwaarden hebt gemaakt, kun je instellen dat klanten akkoord moeten gaan met deze voorwaarden voordat ze een bestelling kunnen plaatsen.


Ga hiervoor naar Webshop > Bestelformulier. Hier zie je de optie Algemene voorwaarden staan. Hier staat momenteel uitgeschakeld. Klik deze optie aan en selecteer de pagina waarop je algemene voorwaarden te vinden zijn.Als klanten dan voortaan een bestelling in je webshop willen plaatsen dan krijgen zij onderstaande melding te zien voordat een bestelling ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.