JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Microsoft 365 biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail via Exchange is inbegrepen.

Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je bent aangemeld in bij het beheerpaneel van Microsoft 365 via de website van Office. Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Microsoft kan afsluiten.

Stap 1

Log in op het beheerpaneel van Microsoft 365.

1. Klik op Beheer
  2. Kies in het navigatiemenu Installatie
  3. Kies Weergeven onder het kopje Aangepaste domein installatie gebruiken
  4. Kies nu Aan de slag
  5. Vul nu je domeinnaam in
  6. Kopieer de TXT-waarde

Je moet verifiëren dat jij eigenaar bent van de domeinnaam, dat doe je via JouwWeb.

Stap 2

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo

Stap 3

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Klik op de Mijn abonnement link.

Stap 4

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Klik op Beheer domeinnamen. Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 5

Bovenaan bij de DNS-gegevens kun je kiezen voor Microsoft 365 instellen.

Stap 6

Plak hier de TXT-waarde van Office 365, die je bij de eerste stap al gekopieerd hebt. Klik vervolgens op Doorgaan.

Je kan nu ook jouw domeinnaam verifiëren binnen het beheerportaal van Microsoft 365.

Stap 7

Nadat je domeinnaam is geverifieerd, kun je het benodigde MX-record kopiëren in het beheerportaal van Office 365. Deze kun je invullen bij stap 2 binnen JouwWeb. Klik vervolgens op Afronden.

Nu draait je website nog steeds op JouwWeb, maar verloopt jouw e-mail voortaan via Microsoft 365!

Tip: Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kun je dit ook altijd instellen door de DNS-gegevens te wijzigen.

Let op: heb je een mailbox via JouwWeb en wil je overstappen naar Microsoft 365 en vanuit deze externe provider de mail beheren, hou er dan rekening mee dat de mails in je bestaande JouwWeb mailbox niet meegenomen worden.