Hier leggen we het configureren en activeren van je webshop uit. Ga naar de Webshop in de bovenste taakbalk en klik op Instellingen

De instellingen zijn onderverdeeld in een aantal tabbladen: Algemeen, Betaalmethodes, Verzending, BTW, E-mails en Geavanceerd.

Lees ook het artikel over Product toevoegen waarmee je daadwerkelijk producten toevoegt aan je website.

Algemeen

• Winkelwagen aanzetten - activeert de winkelwagen, waarmee bezoekers een bestelling kunnen plaatsen
  • Bedrijfsnaam - wordt gebruikt in de E-mails die naar klanten gestuurd worden.
  • E-mailadres - ook deze wordt gebruikt in E-mails die naar klanten gestuurd worden
  • Melding op bestelpagina - je kunt hier een bericht typen dat zal verschijnen op het bestelformulier
  • Bestelbevestiging - dit bericht krijgt de gebruiker te zien als hij de bestelling heeft voltooid

Betaalmethodes

Hier kun je automatische betaalmethoden zoals iDEAL en Paypal activeren voor je website. Lees meer hierover in het artikel Automatische betaalmethoden configureren.

Verzending

Voeg hier verzendmethoden toe en de bijbehorende extra kosten. Per Product kun je aangeven middels welke verzendmethode hij verzonden moet worden. Bij meerdere producten in één bestelling wordt de duurste verzendmethode aangehouden. Je kunt hier bovendien een drempelbedrag instellen vanaf wanneer verzenden gratis is en aangeven of bestellingen gratis opgehaald kunnen worden.

BTW

Mogelijk ben je BTW-plichtig. Hier kun je BTW berekenen, activeren en het BTW-tarief invoeren. Je kunt aangeven of de prijzen inclusief BTW of exclusief BTW getoond moeten worden aan bezoekers.

E-mails
Hier kun je de bestel- en verzendbevestigingmails aanpassen. Deze worden naar de klant verzonden zodra er iets is besteld of verzonden. Je kunt bijvoorbeeld betaal-instructies op de bestelbevestiging zetten als je geen automatische betaalmethode hebt geactiveerd.

Geavanceerd

• Product-detailpagina: Standaard krijgt ieder product een eigen pagina, maar dit kun je uitschakelen
  • Social media knoppen: Standaard staan op iedere product-detailpagina social media knoppen om het product te delen, maar dit kun je uitschakelen
  • Algemene voorwaarden: Selecteer een pagina en de klant wordt gevraagd eerder de algemene voorwaarden te lezen
  • Prijzen tonen: Standaard wordt bij ieder product een prijs getoond. Dit kun je uitschakelen
  • Bestelknop tonen: Standaard zijn producten in je webshop te bestellen, maar dit kun je ook uitschakelen. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld portfolio-items van maken.