Tip: Bekijk je liever een video? Raadpleeg dan ook eens ons YouTube kanaal voor onze SEO-video's.  


Nadat je klaar bent met het maken van jouw website, wil je deze natuurlijk met de wereld delen. Om goed gevonden te worden is allereerst geduld belangrijk. Je nieuwe website zal niet opeens helemaal bovenaan Google verschijnen. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je website technisch helemaal geschikt is om eenvoudig geïndexeerd te worden. Wij maken automatisch een sitemap aan en zorgen dat je website ook voor mobiele apparaten geoptimaliseerd is. Dat zijn belangrijke factoren.

Zelf kun je verschillende dingen doen om sneller en beter gevonden te worden via zoekmachines. Hieronder staan enkele zaken die van invloed zijn op jouw vindbaarheid in zoekmachines zoals Google:


 • Wij zorgen automatisch dat alle webpagina's aan Google worden doorgegeven middels een zogenaamde 'sitemap'. Het kan een weekje duren voordat Google deze sitemap leest en nieuwe websites in zijn servers opneemt. 
 • Ben je na een week nog steeds niet opgenomen in Google? Voeg dan eerst een property toe aan je domeinnaam. Hoe je dat kunt doen, staat hier beschreven. Geef vervolgens de domeinnaam van je website hier door aan Google.
 • Maak een bedrijfsvermelding aan als je dat nog niet gedaan hebt. Hoe je dat doet lees je hier.
 • Verwerk in je teksten een aantal keer de zoekwoorden die je bezoekers in Google typen.
 • Gebruik deze teksten bij voorkeur in Koppen en pagina-titels. Tip: zorg er ook voor dat je deze koppen specificeert. Een kop als 'Over ons' zegt een stuk minder dan de kop 'Over bakkerij 't Broodje uit Eindhoven'. 
 • Vul bij de instellingen van je pagina's de Titel en Omschrijving in met enkele keywords. Zorg dat de omschrijving zo'n 2 à 3 lopende zinnen zijn. Dit werkt beter dan losse keywords. Gebruik in deze zinnen dus de woorden waarop je gevonden wil worden.
 • Vul bij de instellingen van blogberichten en producten de Titel en Omschrijving in met enkele keywords.
 • Vul bij Afbeeldingen (via het instellingen-icoontje) een relevante alternatieve tekst in (slechts enkele woorden).
 • Zorg dat er zoveel mogelijk websites zijn die linken naar jouw website (belangrijk).
 • Zorg ook voor interne links op je website. Ook deze dragen bij aan je online vindbaarheid. 
 • Google hecht veel meer waarde aan websites met een eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld: naamwebsite.nl. 
 • Plaats links naar jouw website op social media.
 • Google geeft de voorkeur aan websites die regelmatig onderhouden worden, en negeert websites met plagiaat en extreem veel links.


Over het algemeen kan gesteld worden dat een reclamevrije Pro of Business website met eigen domeinnaam voor betere posities in Google zal zorgen dan een Gratis site.


 Let op: Op veel sites lees je dat je "meta keywords" of "meta zoekwoorden" moet toevoegen. Dat is achterhaalde informatie. Deze info wordt niet meer gebruikt door zoekmachines.


Voor meer informatie over het zoekmachine-geschikt maken van jouw website via JouwWeb lees je 5 tips voor de inhoud van je website en 5 tips voor jouw online reputatie.


Veel succes met het vindbaar maken van je website!


Tip: Ga naar onze blog voor tips over meer website bezoekers: Meer bezoekers op je website? Gebruik deze 5 tips