JouwWeb-websites zijn zoekmachinevriendelijk. Dit betekent dat jouw website door zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, gevonden kunnen worden. 


Het is aan jou, om ervoor te kiezen of zoekmachines je website wel of niet mogen indexeren. Wil je graag in de resultaten van zoekmachines verschijnen, dan is het belangrijk je website wel te laten indexeren. Je kunt dit instellen via de SEO-instellingen van je website.


Let op: Hiervoor is het belangrijk dat je jouw website koppelt met Google Search Console. Het koppelen aan Google Search Console, is alleen mogelijk als je een Pro,- of Business-pakket hebt. 


Let op: zorg wel dat je beschikt over een Google-account


Zoekmachines jouw website laten indexeren :


Stap 1

Ga naar Editor > Instellingen > SEO


Stap 2

Hier vind je een overzicht van zowel de pagina's van je website als de producten en de blog berichten. Switch tussen deze categorieën middels de knoppen. Je kan de zoekbalk gebruiken voor het zoeken naar specifieke pagina's, producten of blogs.
Stap 3 

Je kan alle pagina's, producten en blogs in dit overzicht optimaliseren op het gebied van SEO via deze pagina.


Er zijn 3 labels:

  • Geoptimaliseerd
  • Niet geoptimaliseerd
  • Niet zichtbaar voor GoogleGeoptimaliseerd:

Voor deze pagina heb je al een Pagina-titel en/of een Omschrijving ingevuld. We raden je aan ook een Social media afbeelding toe te voegen, maar dit is geen vereiste.


Niet geoptimaliseerd:

Deze pagina bevat nog geen Pagina-titeof een Omschrijving voor de SEO.


Niet zichtbaar in Google:

Bij deze status heb je ervoor gekozen om de optie Zichtbaar in Google uit te schakelen. Omdat deze pagina of het product niet zichtbaar is, is optimalisatie niet nodig.


Stap 4

Klik op de pagina, het product of de blog waarvoor je de SEO wil wijzigen. Vul de Pagina-titel en/of Omschrijving in om de SEO te optimaliseren.


 Belangrijk: Heb geduld, want na het publiceren hiervan duurt het enige tijd voordat je website daadwerkelijk gecrawld wordt en daarmee dus ook zichtbaar is in de zoekresultaten. Voordat wijzigingen verschijnen, moeten ze eerst opnieuw gecrawld worden. 

Tip: Lees meer over de invulling van de Pagina-titel en Omschrijving: 5 SEO-tips voor de inhoud van je website
Kijk jij liever een video over SEO? Kijk dan deze video van onze SEO-specialist.