Wanneer je een webshop hebt, wil je jouw producten ook graag zichtbaar hebben in Google Merchant.

Google Merchant Center is een externe gratis tool van Google, waarmee miljoenen kopers jouw producten kunnen ontdekken en kopen.

In dit artikel leggen we graag aan je uit hoe je jouw producten kunt toevoegen aan Google Merchant Center.

Let op: Doordat Google Merchant Center een externe tool is, wordt er geen automatische koppeling met jouw webshop gemaakt.

Stap 1:

Maak eerst een gratis account aan op Google Merchant Center. Zorg dat je alle gegevens goed invult.

Stap 2:

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je producten al toevoegen!

Hoe voeg ik producten toe?

Je producten kun je op meerdere manieren toevoegen. Je kunt ze handmatig toevoegen door een voor een je producten in Google Merchant in te geven. Maar je kunt er ook voor kiezen om een CSV-bestand te exporteren of een productfeed. Deze laatste twee bespreken we hieronder.

Stap 1:

Ga naar je webshop en vervolgens naar je "Producten"-overzicht.

Stap 2:

Van hieruit kun jij je producten gaan exporteren.

Stap 3:

In de volgende stap heb je de keuze om je product als "Download" te exporteren of "Online feed".

Product als download: er wordt een export gemaakt in de vorm van een CSV bestand. Deze kun openen via Google Spreadsheets en eventueel aanpassen. Je slaat hem dan vervolgens op in een indeling die door Google geaccepteerd wordt.

Product als Online feed: kies je voor deze optie, dan verschijnt er een URL welke je kunt kopiëren. Deze kun je vervolgens plakken in je Google Merchant Center.