Na veel uren werk in je website en een eindresultaat waar je helemaal tevreden mee bent, is het tijd je website te delen met zoekmachines. Je website is gekoppeld met Google Search Console, maar je statistieken veranderen niet zoals jij gehoopt had. Maar wist jij dat jij jouw website een boost kunt geven door gebruik te maken van Interne links


Wat betekent intern linken?

Dit betekent letterlijk dat een interne link naar een andere pagina op hetzelfde domein verwijst. Het gebruiken van deze interne links, helpen bij de vindbaarheid van je website in Google. Google gebruikt deze links niet alleen voor het vinden, maar ook voor het indexeren en begrijpen van je website. Je kunt interne links toevoegen aan je teksten met onze editor. Het belang van interne links:

Zoals ik al zei, gebruikt Google interne links om je website te vinden, begrijpen en indexeren. Eigenlijk crawlt de zoekmachine van link naar link. Aan de hand van de interne links op jouw website, kan Google beoordelen waar jouw pagina over gaat.


Daarnaast zorgen interne links ook voor de gebruiksvriendelijkheid van je website: klanten hoeven door links zo min mogelijk zelf te zoeken op je website. Door slechts een paar klikken, ben jij waar je wilt zijn op een website. Dit gebruiksgemak zorgt ervoor dat klanten langer op je website blijven hangen, wat ook heel goed werkt voor de statistieken. Tips voor het gebruik van interne links:

 1. Hoe meer links, hoe meer kans op clicks
  Let erop dat er een goede balans blijft tussen je tekst en links. De bezoeker wil namelijk een fijne leeservaring. Om van de ene naar de andere link te lezen, draagt hier in elk geval niet aan bij. Denk daarbij ook goed na over de plaatsing van je link, bijvoorbeeld in teksten of onderaan een pagina.
  Heb je een link in je header? Deze zijn van minder waarde dan links in een tekst in het midden van de pagina.

  Let op: plaats niet teveel dezelfde links op een pagina. Heb je meer links die naar dezelfde pagina leiden? De link die bovenaan staat, is de link die Google eruit pakt.
 2. Link vanaf je best bezochte pagina

  Voor de meesten is dit de homepagina. Weet je niet welke pagina dit is voor jou? Dit kun je nakijken in Google Search Console. Door het plaatsen van een link naar bijvoorbeeld een nieuwe pagina, kun je nieuwe pagina's onder de aandacht brengen. Op die manier komen jouw klanten dus snel uit op de nieuwe pagina.

 3. Varieer met goede Ankerlinks

  Ankerlinks zijn een slimme manier om zoekwoorden in je tekst te verwerken.
  We geven je graag een voorbeeld hoe je het beter niet en juist wel kunt doen:
  - Niet: klik hier voor tips voor het maken van een blog.
  - Wel: lees de 5 tips voor het schrijven van een goede blog op onze website.