Via Google Search Console kun je de prestaties van je website in Google goed volgen. Bovendien kun je hiermee je website beter vindbaar maken, doordat je bijvoorbeeld de sitemap kan toevoegen. Om gebruik te maken van Google Search Console dien je je website te verifiëren. Wij hebben een koppeling beschikbaar gesteld om dat automatisch te doen.

Deze functie is beschikbaar voor klanten met een Pro-of Business-pakket die hun domeinnaam bij ons hebben geregistreerd.

Stap 1

Zorg dat je beschikt over een Google account.

Stap 2

In onze Editor, ga naar de pagina Instellingen > Geavanceerd en klik op de knop Domein verifiëren zoals hieronder te zien.

Stap 3

Je website is nu geverifieerd! Je kan hem terugvinden via Google Search Console. Bovendien hebben we automatisch een sitemap toegevoegd waardoor Google eenvoudig alle pagina's van je website kan indexeren.

Handmatige methode voor gekoppelde domeinnamen

Heb je je domeinnaam niet bij ons staan? En wil je deze niet verhuizen? Je kan ook handmatig de stappen doorlopen:

1. Voeg een nieuw Property toe en kies voor URL-voorvoegsel
  2. Selecteer vervolgens HTML-tag als verificatie-methode
  3. Deze HTML-tag voeg je eenvoudig toe als HTML in de HEAD-tag

Tip: Neem een kijkje op onze blog voor meer handige SEO tips: Bovenaan in Google in 7 stappen