Als je normaal een link toevoegt, dan is dit een link naar een andere pagina binnen je website of naar een externe website. Als je graag een link naar een bepaald gedeelte op je pagina wil maken dan kun je een ankerlink gebruiken. Een anker link is dus een speciale link die je naar een bepaalde locatie op dezelfde pagina brengt.

JouwWeb heeft geen specifiek element om anker links te maken, maar je kan deze gemakkelijk aan je website toevoegen via een HTML-code. Deze code kun je toevoegen aan je website via het Embed Code-element.

Waar kun je een ankerlink aan toevoegen?

Je kan een ankerlink op verschillende manieren toevoegen aan je website. Dit kan bijvoorbeeld via een tekstlink, een afbeelding of button.

Stap 1

Allereerst bepaal je naar welke locatie op je pagina de ankerlink moet verwijzen. Sleep vervolgens het Embed Code-element net boven of naast deze plek.

Stap 2

Klik op het element en klik op Embed aanpassen.

Stap 3

Kies voor de optie Aangepaste HTML en voeg hier de volgende code toe:

<a id="anker-naam"></a>

Vul bij anker-naam een naam voor je ankerlink in. Maak je bijvoorbeeld een link naar een tekst met meer informatie over jezelf, vul hier dan bijvoorbeeld ‘over’ als naam in.

Stap 4

Hierna voeg je een link toe via tekst, afbeelding of button. Hierbij kies je voor Webpagina en je vult hier als URL #anker-naam in. Als iemand klikt op deze link, dan zal hij naar de positie van het anker op de hoofdpagina scrollen.

Als je naar een specifiek gedeelte van een andere pagina wil linken, dan moet je de volledige URL voor de ankerlink zetten. Bij een ‘Over mij’ pagina kan het er zo uit komen te zien:

https://www.jouwdomeinnaam.nl/over-mij#anker-naam of simpelweg /over-mij#anker-naam

Let op: zorg ervoor dat de optie Open in nieuw tabblad uitgeschakeld is! Anders opent de ankerlink namelijk in een nieuw venster in plaats van dat deze naar de juiste plek op de pagina springt.