Je kunt ervoor kiezen om een afhaalfunctie toe te voegen bij het maken van je webshop. Op deze manier kunnen klanten gemakkelijk producten afhalen op locatie. Dit kan handig zijn voor initiatieven, zoals een click & collect principe, voor een webshop die alleen producten aanbiedt om af te halen of voor winkels die naast online producten ook artikelen aanbieden die je in de winkel af kunt halen.

Hoe stel ik het in?

Je kan eenvoudig instellen dat klanten een bestelling gratis op kunnen halen. Dit kun je doen door via de Editor naar Webshop > Instellingen > Verzending te gaan en hier de optie 'Ophalen mogelijk' in te schakelen.

Geef zelfs jouw klanten de mogelijkheid om te betalen bij het afhalen van de bestelling, door bij de webshop-instellingen onder Betaalmethoden de optie 'Betalen bij afhalen' in te schakelen.

Via de bovenstaande stappen kun je de afhaalfunctie functie aanzetten en toevoegen aan je webshop. Vergeet niet om de wijzigen op te slaan voordat je verder gaat met het bewerken van je website.

Hoe ziet het eruit?

Zodra de klant vervolgens een product wil bestellen en afhalen, zal de volgende optie worden geboden tijdens het betaalproces:

Met de bovenstaande stappen kun je een webshop voorzien van een afhaalfunctie.