Je kunt ervoor kiezen om een afhaalfunctie toe te voegen bij het maken van je webshop. Op deze manier kunnen klanten gemakkelijk producten afhalen op locatie. Dit kan handig zijn voor initiatieven, zoals een click & collect principe, voor een webshop die alleen producten aanbiedt om af te halen of voor winkels die naast online producten ook artikelen aanbieden die je in de winkel af kunt halen. 


Hoe stel je dit in? 

Je kan eenvoudig instellen dat klanten een bestelling gratis op kunnen halen. Dit kun je doen door via de Editor naar Webshop > Verzending te gaan en hier de optie Ophalen mogelijk in te schakelen.



Geef jouw klanten zelfs de mogelijkheid om te betalen bij het afhalen van de bestelling, door bij de Betaalmethoden de optie Betalen bij afhalen in te schakelen.



Via bovenstaande stappen kun je de afhaalfunctie aanzetten en toevoegen aan je webshop. Vergeet niet om de wijzigen op te slaan voordat je verder gaat met het bewerken van je website!


Hoe ziet het eruit?

Zodra de klant vervolgens een product wil bestellen en afhalen, zal de optie Gratis ophalen worden geboden tijdens het bestelproces.



Met de bovenstaande stappen kun je jouw webshop voorzien van een afhaalfunctie.