Onze partner Sendcloud maakt het mogelijk om een koppeling te maken tussen jouw webshop en bpost. Meer informatie over hoe je jouw webshop kan koppelen met Sendcloud is te vinden op de pagina Verzendlabels printen

Sendcloud zorgt ervoor dat de bestellingen van je webshop automatisch worden doorgestuurd naar bpost. Je hoeft hierdoor alleen nog via de JouwWeb webshop-instellingen de verzendlabels te printen. Het is dus niet meer nodig om data handmatig in te voeren, je orders worden automatisch verwerkt. Door deze koppeling is je bestelling dus klaar voor verzending voordat je het weet!


Waarom bpost?


bpost is nummer één van de postbedrijven in België. Wanneer je dus pakketjes naar en binnen België wil sturen is bpost een ideale keuze! Dankzij de uitgebreide verzendopties en een sterk internationaal netwerk neemt bpost een gunstige positie in op de Belgische markt van het uitreiken van pakketten. Zij garanderen snelheid, de mogelijkheid om je pakket te volgen en een 24/7 verzending door middel van de dag en nacht, zeven dagen per week geopende pakjesautomaten.  


Hoe werkt het?

Om een koppeling met bpost te maken is het noodzakelijk dat je een account creëert op de website van Sendcloud. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd in het artikel Verzendlabels printen.


De volgende stappen zullen grofweg moeten worden doorlopen:


Stap 1

Bij het koppelen van je webshop aan Sendcloud heb je de keuze uit verschillende carriers. Vink hier de vervoerder bpost aan.


Stap 2

Nadat je webshop is gekoppeld klik je onder het kopje Verzenden op Vervoerders en Prijzen. Het is belangrijk dat je hier bpost als vervoerder voor jouw webshop activeert. Dit doe je door bij bpost op activeren te drukken. 


Hierna staat alles ingesteld om te kunnen beginnen met het verzenden van je pakketten bij bpost!


 Tip: Heb je al een eigen contract bij bpost? Je kan eenvoudig je contract uploaden en gebruik maken van de bijbehorende bezorgopties. Op de website van Sendcloud leggen ze uit hoe je dat kan doen.  


Track and trace

Wanneer klanten een bestelling bij jouw webshop plaatsen, worden ze op de hoogte gehouden van de voortgang van hun bestelling door middel van tracking mails. Deze mails zijn naar eigen smaak aan te passen zodat ze helemaal in stijl met jouw website zijn. Deze tracking mails worden automatisch vanuit Sendcloud verstuurd. Het kost je dus helemaal geen tijd met als extra voordeel dat je klanten waarschijnlijk minder gebruik zullen maken van de klantenservice met vragen over hun bestelling. 


Op Sendcloud leggen ze in dit artikel uit hoe het instellen van gepersonaliseerde tracking mails in zijn werk gaat.


Retourzendingen

Ook retourzendingen zijn erg gemakkelijk te bewerkstelligen met bpost als vervoerder. Via de koppeling met Sendcloud kunnen al je retourzendingen eenvoudig worden ingezien in het retouroverzicht op de website van Sendcloud. Het retourproces wordt zo voor je geautomatiseerd dat je klanten zelf een retourlabel kunnen genereren. Hierna kunnen ze de retourzending afgeven aan bpost waarna jij het terug zal ontvangen en kan verwerken.


 Tip: Heb je vragen over het gebruik van Sendcloud? Kijk dan op de website of neem contact met ze op.