Je kunt automatisch verzendlabels maken voor vervoerders als PostNL, DHL, bpost, DPD en UPS. Deze verzendlabels kun je zelf uitprinten met je eigen printer of een speciale label-printer. Hierbij wordt automatisch een track-and-trace meegestuurd naar jouw klanten, en kun je ook zelf de actuele status van een bestelling bekijken.


Eerst leggen we uit hoe je dit moet configureren, daarna hoe je de verzendlabels per verzending eenvoudig kan uitprinten.


Configuratie


Stap 1

Ga via Editor > Webshop naar Verzending. Hier kun je onderin bij Eigen verzendlabels printen op Meer informatie klikken. Je komt dan op een nieuwe pagina terecht.


Stap 2

Klik hier simpelweg op de Verbinden met Sendcloud knop.



Stap 3

Als je al een account bij Sendcloud hebt, dan kun je JouwWeb machtigen om toegang te krijgen tot je Sendcloud account door op Koppelen te klikken.



Merk op: Heb je nog geen Sendcloud account? Dan zal je eerst de mogelijkheid krijgen om een account aan te maken. Vervolgens kun je alsnog JouwWeb machtigen om toegang te krijgen tot jouw Sendcloud account.


Stap 4

Binnen JouwWeb klik je nu op Koppeling controleren. Daarna krijg je de melding dat de koppeling gelukt is en kun je voortaan eenvoudig verzendlabels printen!


Verzendlabels printen


Je kunt Verzendlabels printen in de JouwWeb omgeving, maar nieuwe bestellingen kun je ook rechtstreeks in de Sendcloud omgeving printen. Als je een verzendlabel print wordt de status van je bestelling automatisch op 'Verzonden' gezet en wordt automatisch een verzendbevestiging naar de klant gestuurd! Zo print je een verzendlabel in JouwWeb:


Stap 1

Om een verzendlabel te printen ga je via Editor > Webshop naar Bestellingen en selecteer je de bestelling. Klik onderin op Afdrukken en vervolgens Verzendlabel


Stap 2

In het venster dat verschijnt kun je de Print-optie en Verzendmethode selecteren. Let erop dat wanneer je op Verzendlabel printen klikt de verzendlabel wordt aangemaakt binnen Sendcloud en er kosten in rekening gebracht kunnen worden.


Stap 3

Na het printen van een verzendlabel wordt je bestelling automatisch op Verzonden gezet en wordt er een verzendbevestiging met Track & Trace link verstuurd naar de klant.