We leggen uit hoe je automatisch verzendlabels aan kunt maken voor vervoerders zoals PostNL, DHL, bpost, DPD en UPS. Deze verzendlabels kun je zelf uitprinten met je eigen printer of een speciale label-printer. Hierbij wordt automatisch een track-and-trace meegestuurd naar jouw klanten, en kun je ook zelf de actuele status van een bestelling bekijken.

Eerst leggen we uit hoe je dit moet configureren, daarna hoe je de verzendlabels per verzending eenvoudig kan uitprinten.

Configuratie

Stap 1

Ga via de webshop-instellingen naar Verzending. Hier kun je onderin bij Eigen verzendlabels printen op Meer informatie klikken. Je komt op een nieuwe pagina terecht waar een stappenplan staat en een link om een gratis account bij SendCloud aan te maken.

Stap 2a

Nadat je op de link heb geklikt en een account het aangemaakt kun je in Sendcloud via Gekoppelde shops je webshop gaan koppelen. Hier kies je de optie JouwWeb.

save image

Stap 2b

Je vult vervolgens de naam van je webshop in en klikt op Opslaan. Sendcloud maakt nu een Publieke- en Geheime sleutel aan.

Stap 3

Ga terug naar JouwWeb, plak de Publieke- en Geheime sleutel en klik op Opslaan. De koppeling met Sendcloud is nu actief!

Verzendlabels printen

Je kunt Verzendlabels printen in de JouwWeb omgeving, maar nieuwe bestellingen kun je ook rechtstreeks in de SendCloud omgeving printen. Als je een verzendlabel print wordt de status van je bestelling automatisch op 'Verzonden' gezet en wordt automatisch een verzendbevestiging naar de klant gestuurd! Zo print je een verzendlabel in JouwWeb:

Stap 1

Om een verzendlabel te printen ga je via Webshop naar Bestellingen en selecteer je de bestelling. Klik onderin op Afdrukken en vervolgens Verzendlabel

Stap 2

In het venster dat verschijnt kun je de Print-optie en Verzendmethode selecteren. Let erop dat wanneer je op Verzendlabel printen klikt de verzendlabel wordt aangemaakt binnen SendCloud en er kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Stap 3

Na het printen van een verzendlabel wordt je bestelling automatisch op Verzonden gezet en wordt er een verzendbevestiging met Track & Trace link verstuurd naar de klant.