Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaam-registratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.

Hieronder staat uitgelegd hoe je e-mail instelt in Mozilla Thunderbird. Zie ook de instructies voor andere e-mailprogramma's.

Gelukkig kan Thunderbird e-mailboxen van JouwWeb automatische instellen! Je hoeft alleen te vertellen wat je e-mailadres is en welk wachtwoord daarbij hoort. Dat kan middels het onderstaande scherm:

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.