DKIM is een techniek die gebruikt wordt om de authenticiteit van e-mails te bevestigen. Het verhoogt de beveiliging van e-mail door de mailserver van de ontvanger in staat te stellen de authenticiteit van het domein van de afzender te controleren.

Maak jij gebruik van bijvoorbeeld MailChimp, dan is het belangrijk deze records aan te maken.

We leggen je stapsgewijs uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Klik op Beheer domeinnamen.

Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 4

Klik op  + Record toevoegen

Van het programma dat jij gebruikt voor het versturen van mails, bijvoorbeeld MailChimp, krijg jij de juiste records. Deze kun je kopiëren en plakken op de juiste plek. Hierbij staat ook vermeld of je hiervoor een TXT of CNAME-record dient toe te voegen.

Stap 5

Klik op Opslaan.

Je hebt nu een DKIM-record aangemaakt. Goed gedaan!

⚠ Let op: Het duurt enkele uren voordat DNS-wijzigingen actief zijn!