DMARC helpt bij het identificeren van echte en verdachte e-mails. Wanneer je dit record niet hebt, kan het zijn dat mailservers je mails als onveilig beschouwen.

Heb je jouw domeinnaam bij ons aangemaakt, dan heeft deze automatisch dit record, maar het kan zijn dat je nog een oudere mailbox hebt waarbij dit niet het geval is. Je kunt dit record dan zelf toevoegen aan je DNS instellingen. Dit kun je doen door jouw DNS-gegevens aan te passen. Hoe je dat precies doet, leggen we je graag uit.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Klik op Beheer Domeinnamen.

Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 4

Klik op  + Record toevoegen en selecteer het type TXT. Vul bij Naam _dmarc in.

Vul bij waarde het volgende in: v=DMARC1;p=none;

Dit komt er vervolgens zo uit te zien:

Stap 5

Klik op Opslaan

Je hebt nu het DMARC-record aangepast. Goed gedaan!

⚠ Let op: Het duurt enkele uren voordat DNS-wijzigingen actief zijn!