Met het Sectie-element kun je jouw pagina's een hele andere dimensie geven! Deze functie maakt het namelijk mogelijk om gekleurde vlakken aan je website toe te voegen, welke je kan voorzien van de door jou gewenste informatie. En dat niet alleen, je kan zelfs een achtergrondafbeelding aan deze vlakken toevoegen. Lees dus snel verder hoe je dit toe kan voegen aan je website.

Bekijk ook eens onderstaande video om te zien hoe je het Sectie-element kan gebruiken:

Stap 1:

Ga naar de Editor.

Stap 2:

Sleep het element Sectie naar jouw pagina.

Stap 3:

Je kan kiezen voor Kies een design. Of je kan zelf de gewenste elementen toevoegen. De designs kunnen jou helpen om eenvoudig een sectie te vullen met passende content, die jij alleen nog maar aan hoeft te passen. Dan hoef je dus niet zelf naar een mooie indeling te zoeken, dat hebben wij dan al voor je gedaan!

Stap 4:

Als je ervoor kiest om een design toe te voegen, dan krijg je verschillende opties voor verschillende doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld vooropgezette secties voor een intro, om diensten of producten uit te lichten, om een team voor te stellen, voor een contactgedeelte, etc. Voldoende keuze om uit te kiezen.

Klik de gewenste sectie aan om deze aan je website toe te voegen.

Stap 5:

Alle elementen van de sectie die je gekozen hebt, worden automatisch toegevoegd aan jouw website. Super handig! Daarna is het alleen nog een kwestie van de inhoud aanpassen door de elementen te bewerken.

Stap 6:

Bij de secties kun je ook nog enkele instellingen wijzigen:

• Je kan de achtergrondkleur aanpassen door een van de gekleurde bolletjes aan te klikken. Deze kleuren zijn allemaal gebaseerd op de design instellingen van jouw website, dus passen altijd bij de uitstraling van je website.
  • Het is ook mogelijk om een afbeelding als achtergrond in te stellen.
  • Middels het tandwiel icoon, kun je de breedte van de sectie instellen op S, M of L.

Optie: afbeelding als achtergrond

Wanneer je een afbeelding als achtergrond gebruikt, zijn er nog enkele extra instellingen mogelijk. Door op het afbeelding icoon in de grijze werkbalk te klikken, kun je deze instellingen openen. Je kan hier de kleur van de inhoud op donker of licht instellen. Als je de optie Achtergrond inschakelt, dan zal dit de leesbaarheid van de tekst die op de afbeelding staat verbeteren.

En je kan natuurlijk ook de afbeelding vervangen als je toch niet helemaal tevreden bent en een andere afbeelding als achtergrond wil gebruiken.

Zo kan de diensten sectie (die hier boven ook als voorbeeld gebruikt wordt), er bijvoorbeeld uit komen te zien met een afbeelding als achtergrond:

Stap 7:

Wil je jouw pagina uitbreiden met nog meer secties, dan kan dat door op het plus icoon onderaan de huidige sectie te klikken. Bij iedere nieuwe sectie kun je de stappen zoals hier boven beschreven weer doorlopen. Voeg zoveel secties toe aan een pagina als je wil.

Dit is hoe je een Zig-Zag layout maakt:

Je kunt er ook voor kiezen een zogenoemde zig-zag layout te maken, waarbij er twee verschillende afbeeldingen met twee verschillende kleuren tekstblokken staan.

Hiervoor zet je twee secties onder elkaar, waarbij bij de bovenste sectie de afbeelding links staat, en bij de onderste de afbeelding rechts of andersom. Je kunt zo beide blokken voorzien van een eigen kleur. Op de mobiele versie komen deze blokken mooi onder elkaar te staan.

Tip: als je verschillende secties aan een pagina toevoegt, dan kun je gekleurde vlakken op je website creëren die elkaar afwisselen. Dit doe je door de secties om en om de kleur van je standaard pagina achtergrond te geven en een andere kleur. Dan krijg je bijvoorbeeld zo'n soort effect op je pagina: