Naast de aanbevolen integratie met betaalprovider Mollie, bieden we Stripe aan als alternatieve betaalprovider. Met Stripe kun je alle belangrijke debet- en creditcards accepteren. Daarnaast kun je ook alternatieve betaalmethoden, zoals iDEAL of Bancontact accepteren. 


Aanmelden bij Stripe is erg eenvoudig en vereist geen KvK- of ondernemingsnummer. Het is dus ook zeer geschikt voor particuliere webshops of voor webshops die veel (internationale) creditcard-betalingen verwachten. Voor het faciliteren van betaalmethoden zonder creditcard is echter wel een zakelijke rekening vereist.
Hoe je Stripe kan koppelen wordt uitgelegd in dit artikel.


Stap 1

Ga via de Editor naar Webshop. Hier vind je de optie Betaalmethoden


Stap 2

Je hebt nu de mogelijkheid om een koppeling te maken met Stripe. Klik op Verbinden met Stripe.Zie je de Stripe-integratie niet? Volg dan deze link.


Stap 3

Je wordt nu automatisch doorgestuurd naar de website van Stripe om je account aan te maken. 


Een aantal van de benodigde gegevens worden al overgenomen vanuit JouwWeb. Vul deze gegevens verder aan en klik op Authorize access to this account. Daarna word je automatisch teruggestuurd naar JouwWeb. Let op: niet alle gegevens zijn verplicht. Je kan Stripe dus ook gebruiken zonder KvK- of BTW-nummer.


Stap 4

Je Stripe account is nu verbonden aan JouwWeb en je kan betalingen accepteren! De betalingen zullen via Stripe periodiek op je rekening worden gestort.

 

 Let op: Zorg ervoor dat je de registratie voor je Stripe account correct doorloopt en afrondt. Als je dit niet (of niet op tijd) doet, kan het zijn dat de ontvangen betalingen worden teruggestort aan je klanten.