Aan de slag met JouwWeb

Met JouwWeb kun je op eenvoudige wijze een eigen website bouwen. Mocht je het lastig vinden om zelf een website te maken, dan is het ook mogelijk dit door middel van AI te doen. 


In dit artikel leggen we je graag uit hoe je middels AI een website kunt bouwen. Omdat je ook nog altijd zelf een website kunt bouwen, leggen we in dit artikel ook uit hoe je zonder AI een website kunt bouwen. 


In de volgende artikelen vertellen wij jou alle basisprincipes voor het bouwen van jouw eigen website via JouwWeb. 

Ga er daarom even goed voor zitten, neem de tijd om dit te lezen en je zal in een mum van tijd je eigen JouwWeb- site hebben gemaakt!


Liever een video kijken in plaats van lezen? Bekijk dan de instructievideo waarin we een complete website maken in 12 minuten met duidelijke instructies.


Laten we beginnen! 


Stap 1: 

Geef aan om wat voor soort website of webshop het gaat. Of misschien wil je wel graag een blog beginnen. 

Je kunt het aan de start aangeven, en dit kun je naderhand nog altijd veranderen. 


Stap 2: 

Nu gaan we een titel voor jouw webshop/website/blog kiezen. 


⚠ Let op: Dit is de titel van je website, en staat dus los van je domeinnaam. 


Maak een website met AI

Wanneer je hebt gekozen een website te maken met een voorbeeldinhoud, dan wordt jouw website door middel van AI samengesteld.


Stap 1:
Je begint met het geven van informatie over jouw bedrijf of de website die jij wenst te maken.


Stap 2: 

Wanneer je dit gedaan hebt, kun je pagina's selecteren die voor jou van belang zijn om deze op de website te plaatsen. Stap 3: 

Als deze stappen doorlopen zijn, dan kun je aan de slag met het kiezen van een design dat past bij jouw bedrijf! 


Website maken zonder AI

Je kunt er ook voor kiezen je website zonder AI te maken. Hiervoor kies je voor de optie "Lege website". Klik je daarop, dan wordt je meteen doorgestuurd naar het venster om een design te kiezen dat past bij jouw website.  Alle designs van JouwWeb zijn geheel naar wens aan te passen. Ze hebben ook allemaal een zogenaamd 'responsive design', wat betekent dat de website geschikt is voor alle apparaten (van computers tot smartphones). 


Het is misschien lastig om een design te kiezen terwijl je nog niet eens begonnen bent met de ontwikkeling van je website. Je hebt bij JouwWeb dan ook de mogelijkheid om het gekozen design op ieder gewenst moment te wijzigen. Hoe je dat kan doen vind je verderop.


Tip: Ga naar onze blog voor meer handige tips voor je webdesign: 5 Essentiële webdesign tips voor beginners