Met een Pro- of Business-pakket kun je een eigen e-mail met domeinnaam aanmaken. Na het aanmaken van een e-mailadres, kun je deze op verschillende manieren ophalen en lezen. In dit artikel zie je hoe je deze mailbox kunt configureren met een e-mailprogramma naar keuze.

Webmail gebruiken

Je kan te allen tijde je e-mail ophalen en nieuwe e-mails verzenden door naar de Webmail te navigeren. De gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld roel@domeinnaam.nl).

E-mailprogramma instellen

We adviseren je jouw e-mail op te halen middels je eigen e-mail programma. Hieronder staat een overzicht met artikelen die je vertellen hoe je dat doet per programma.

Computer:

Mobiel of tablet:

Of maak gebruik van externe mailproviders:

Staat jouw programma er niet tussen of lukt het met de instructies niet? Met onderstaande instellingen kun je het eenvoudig zelf configureren.

Let op: Microsoft Outlook Online wordt niet meer ondersteund!

Algemene instellingen

Bij alle stappen hieronder dien je 'domeinnaam.nl' te vervangen door je eigen domeinnaam.

Inkomende verbinding (IMAP)

Kies voor een IMAP verbinding.

Gebruik de volgende instellingen:

1. Inkomende mail server is mail.jouwweb.nl (ook wel IMAP-server genoemd, of hostnaam)
  2. Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv roel@domeinnaam.nl)
  3. Wachtwoord is je wachtwoord zoals je dat ingesteld hebt
  4. Zorg dat je een beveiligde verbinding gekozen hebt, als dat niet reeds ingevuld is. Mogelijke keuzes zijn: SSL, TLS, STARTTLS. Welke je kiest maakt niet uit.

Uitgaande verbinding (SMTP)

Gebruik de volgende instellingen:

1. Uitgaande server is mail.jouwweb.nl (ook wel SMTP-server, of hostnaam)
  2. Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv roel@domeinnaam.nl)
  3. Wachtwoord is je wachtwoord zoals je dat ingesteld hebt
  4. De poort is 587

Bij de beveiligde verbinding verschilt het per applicatie welke optie je dient te kiezen:

1. Staat er een optie STARTTLS tussen? Kies die dan.
  2. Zo niet, kies dan voor een optie die SSL of TLS in de naam heeft staan.

Mocht het nu alsnog niet werken? Probeer de uitgaande verbinding dan via poort 25.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Naslag

Ter referentie. Dit zijn alle mogelijkheden waarmee je kan verbinden met de mailserver op een veilige manier:

TypeServer/HostBeveiligingPoort
IMAPmail.jouwweb.nlSSL / TLS993
IMAPmail.jouwweb.nlSTARTTLS143
POP3mail.jouwweb.nlSSL / TLS995
POP3mail.jouwweb.nlSTARTTLS110
SMTPmail.jouwweb.nlSTARTTLS587 (of 25)

Het versleutelen van een wachtwoord (ook wel SPA genoemd) dient altijd uit te staan.