Nadat je als Pro- of Business-gebruiker een e-mailbox hebt aangemaakt, kun je deze op verschillende manieren ophalen en lezen.

Merk op: Je wachtwoord is het wachtwoord dat je eerder hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf. Mocht je het wachtwoord van je webmail zijn vergeten, kun je deze zelf aanpassen.

Webmail gebruiken

Je kan te allen tijde je e-mail ophalen en nieuwe e-mails verzenden door naar de Webmail te navigeren. De gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld roel@domeinnaam.nl).

E-mailprogramma instellen

We adviseren je jouw e-mail op te halen middels je eigen e-mail programma. Hieronder staat een overzicht met artikelen die je vertellen hoe je dat doet per programma.

Staat jou programma er niet tussen? Dan kun je met de onderstaande instellingen je programma zelf configureren.

Algemene instellingen

Gebruik de onderstaande instellingen. Vervang daarbij 'domeinnaam.nl' door je eigen domeinnaam.

Voor inkomende verbinding:

• Kies IMAP
  • Server is mail.jouwweb.nl
  • Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv roel@domeinnaam.nl)
  • Kies voor een versleutelde (TLS) verbinding
  • Kies ervoor om wachtwoord niet te versleutelen
  • Kies voor poort 993

Voor uitgaande verbinding:

• Server is mail.jouwweb.nl
  • Kies voor een versleutelde (TLS) verbinding
  • Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv roel@domeinnaam.nl)
  • Vink aan dat de uitgaande server verificatie vereist
  • Kies ervoor om wachtwoord niet te versleutelen

Ter referentie. Dit zijn de server en poort instellingen.

Type
Server/Host
Poort
IMAP
mail.jouwweb.nl
993 (143 wanneer versleutelde verbinding uit staat)
POP3
mail.jouwweb.nl
SMTP
mail.jouwweb.nl
587 (of 25 wanneer dat niet lukt)