Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaam-registratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je jouw mailbox instelt in Windows 10 Mail. Mocht het niet lukken, probeer dan ook eens de configuratie met de algemene e-mailinstellingen.

Zie ook de instructies voor andere e-mailprogramma's.

Stap 1

Open Windows 10 Mail op je computer en kies voor Accounts > Account toevoegen.

Stap 2

Selecteer hier Geavanceerde configuratie.

Kies dan voor Internet e-mail.

Stap 3

Hier vul je jouw e-mailadres, je naam en het wachtwoord van je mailbox in.

Stap 4

Vul de volgende gegevens in:

• E-mailadres: je volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je mailbox
  • Server voor inkomende e-mail: mail.jouwweb.nl
  • Accounttype: IMAP4
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP) mail.jouwweb.nl

En vink de volgende opties aan:

Uitgaande server vereist verificatie

Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het verzenden van e-mail

SSL vereisen voor inkomende e-mail

SSLvereisen voor uitgaande e-mail

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Vervolgens klik je op Aanmelden.

Je mailbox is nu ingesteld in Windows 10 Mail!