JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Office 365 van Microsoft biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail via Exchange is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-instellingen van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor gebruik van Office 365.

Domein toevoegen en verifiëren bij Office 365

Allereerst zorg je dat je bent aangemeld in bij het beheerpaneel van Office 365 via de website van Office. Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Microsoft kan afsluiten.

Stap 1

Log in op het beheerpaneel van Office 365 en klik op Domein toevoegen. Je vind deze instelling onder Installatie > Domeinen. Vul je domeinnaam in.

Stap 2

Je dient te bewijzen dat je eigenaar bent van jouw domeinnaam. Je ziet nu:

Stap 3

Je krijgt een verificatierecord te zien in de vorm van (bijvoorbeeld) MS=ms12345678 , kopieer deze code voor Stap 6!

Stap 4

Ga terug naar JouwWeb en kies voor de pagina Mijn Abonnement en vervolgens voor E-mailadres aanmaken. Je bent nu op de E-mailadressen pagina.

Stap 5

Hier zie je het vlak Externe e-mailprovider en daar kies je voor E-mailprovider veranderen.

Stap 6

Op deze pagina selecteer je Microsoft Office 365  en plak je de code uit stap 3. Vervolgens klik je op Opslaan. Jouw domein verwijst nu naar de mailservers van Microsoft én je domeinnaam kan geverifieerd worden.

Stap 7

Ga terug naar Office 365. Klik op de knop Controleren. De domeinnaam wordt nu geverifieerd.

Stap 8

Kies nu voor "Ik beheer mijn eigen DNS-records".

Stap 9
Geef aan welke onderdelen van Office 365 je voor de domeinnaam wilt inschakelen en klik op Volgende. Voor mail is het noodzakelijk dat je Exchange aanvinkt. De rest is optioneel; en aan jezelf.

Stap 10

Er opent nu een scherm waar wordt aangegeven welke DNS-instellingen je moet instellen. Dat instellen van de DNS heb je echter in stap 3 tot en met stap 6 al gedaan! Dus je kunt nu op Controleren drukken onderin de pagina.

Gefeliciteerd! Jouw website draait nog steeds op JouwWeb, maar jouw e-mail loopt nu via Office 365 van Microsoft.

Mocht je alsnog een waarschuwing zien; neem dan contact op met onze helpdesk en stuur een schermafbeelding van deze foutmelding mee.

Tip: wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kunnen wij dat voor je instellen. Neem contact op met onze helpdesk.