JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Google G Suite biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-instellingen van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor Google G Suite.

Domein verifiëren bij Google

Allereerst zorg je dat je bent aangemeld in het Beheerconsole via de website van G Suite. Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Google kan afsluiten.

Stap 1

Voeg jouw domeinnaam toe in de Beheerconsole van Google.

Stap 2

Kies voor Alternatieve methoden en HTML-tag voor het verifiëren van je domeinnaam.

Stap 3

Kopieer de metatag die begint met <meta> volledig.

Stap 4

Ga via de Editor van JouwWeb naar Instellingen > Geavanceerd en plak de code bij de HTML in HEAD-tag optie.

Stap 5

Klik nu in de Beheerconsole van Google op Verifiëren en je domeinnaam is geverifieerd!

E-mailserver van Google gebruiken

Nu moeten alleen nog de zogenaamde MX-records van jouw domeinnaam ingesteld worden, zodat de e-mailserver van Google wordt gebruikt voor jouw website.

Stap 1

Ga naar de pagina Mijn Abonnement en kies voor E-mailadres aanmaken. Je bent nu op de E-mailadressen pagina.

Stap 2

Hier zie je het vlak Externe e-mailprovider en daar kies je voor E-mailprovider veranderen.

Stap 3

Op deze pagina selecteer je Google G Suite en je klikt vervolgens op Opslaan. Jouw domein verwijst nu naar de mailservers van Google!

Stap 4

In de Beheerconsole van Google ga je nu naar Google MX-records instellen en klik je op Ik heb de procedure voltooid.

Gefeliciteerd! Jouw website draait nog steeds op JouwWeb, maar jouw e-mail loopt nu via G Suite van Google.

Tip: Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kunnen wij dat voor je instellen. Neem contact op met onze helpdesk.