Je webshop is af en je hebt al wat producten toegevoegd. Maar voordat je webshop online gaat, wil je graag nog even testen of alles werkt zoals het hoort. Je kunt hiervoor een testbestelling maken en in dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Voor het kunnen doorlopen van onderstaande stappen, navigeer je naar het tabblad Webshop in de editor. Vervolgens kies je voor Betaalmethoden

Stap 1

Kies bij de overige betaalmethoden voor Betalen via factuur.

Stap 2

Navigeer nu naar je eigen webshop, en doorloop de stappen zoals een klant die ook zou doen.

Voeg een product toe aan je winkelmandje en vul je gegevens in. Bij Betaalmethode staat alleen de optie Betaal via factuur. In de laatste stap klik je op Koop nu

Gefeliciteerd! Je eerste bestelling is geplaatst. Je ontvangt op het ingevulde e-mailadres een bestelbevestiging. In de mail staat uitgelegd hoe je de betaling per factuur kunt betalen aan de hand van de betaalinstructies

⚠ Let op:  Omdat dit een testbestelling is hoef je natuurlijk niet zelf het bedrag over te boeken naar je eigen rekening.

Ook jij ontvangt een bevestiging van de bestelling op het door jou opgegeven e-mailadres uit de bestelbevestiging.

Stap 3

Na bestelling, kun je je bestelling op Besteld laten staan. Je kunt ook de bestelling weer verwijderen uit je bestellingen zodat deze niet opgenomen wordt in je gegevens.

Hiervoor ga je naar Bestellingen en klik je op de test bestelling die je zojuist gedaan hebt. Klik vervolgens onderaan op Verwijderen.

Een testbestelling doen via Mollie

Wil je de testbestelling via het betaalde proces laten verlopen, dan vink je de optie "Betalen via factuur" uit en stel je de betaalmethoden in via Mollie. Deze methode activeer je via Automatische betaalmethoden configureren via Mollie.

⚠ Let op:  Mollie rekent transactiekosten! De betaling doe je naar eigen rekening, maar daarvoor betaal je dus wel transactiekosten.