Je kan meerdere domeinnamen voor een website vastleggen. Dit zijn dan twee domeinnamen voor dezelfde website. Je hebt hiermee dus één website die te bezoeken is via verschillende domeinnamen. Dit is bijvoorbeeld handig als je zowel de .nl- als .com-variant wil registreren


Je kan dus meerdere domeinnamen hebben die verwijzen naar één website, maar er is altijd maar één actieve domeinnaam. Deze domeinnaam is zichtbaar in de browser wanneer mensen je website bezoeken.  Alle andere domeinnamen hebben geen eigen pagina's en verwijzen naar deze actieve domeinnaam.


Zowel een Lite-, Pro- als Business-pakket kan eventueel verder uitgebreid worden met extra domeinnamen. Je kunt deze domeinnaam eenvoudig registreren via de Mijn Abonnement-pagina.


Wil je twee aparte websites met ieder een eigen domeinnaam, dan zal je twee losse abonnementen moeten aanschaffen.


 Tip: je kan zelf de actieve domeinnaam wijzigen.


Wijzigen van een domeinnaam

Een extra domeinnaam kan handig zijn als je de naam van je website wil wijzigen. Het is namelijk niet mogelijk om een bestaande domeinnaam te veranderen, omdat wij de kosten daarvoor al gemaakt hebben. Maar je hebt dus wel de mogelijkheid om een extra domeinnaam aan te schaffen.


Een voordeel daarvan is dat bezoekers die naar je oude domeinnaam gaan vanzelf op je nieuwe domeinnaam terechtkomen. Zo verlies je geen bezoekers en kunnen ze wennen aan de nieuwe domeinnaam.


Wanneer de nieuwe domeinnaam eenmaal online is (en bij iedereen bekend) kunnen wij de oude domeinnaam voor je verwijderen. Ons advies is echter wel om een oude domeinnaam (die enige historie heeft) te behouden. Dit omdat er wellicht nog verwijzingen of bookmarks naartoe verwijzen.


Inhoud van de website

Wanneer je een extra domeinnaam toevoegt, verandert er verder niks aan de inhoud van je website zelf. Deze blijft gewoon hetzelfde. Je website is automatisch te bezoeken via beide domeinnamen, dus je hoeft de inhoud van de website niet over te zetten of iets dergelijks.