Je kan ervoor kiezen om klanten een account aan te laten maken op je webshop. Hiermee maak je het voor je klant gemakkelijk om een (vervolg)bestelling te plaatsen en kan je klant te allen tijde zijn bestellingen inzien.


Account-systeem inschakelen

Je kunt dit systeem zelf activeren. Ga hiervoor via de Editor naar Webshop > Bestelformulier.


Hier kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:Selecteer de optie die aan jouw wensen voldoet en kies vervolgens onderaan de pagina voor Opslaan.
Account aanmaken

Nu kunnen bezoekers een account aan gaan maken bij je webshop. Zodra de bezoeker een bestelling plaatst krijgt hij de optie om een account aan te maken of in te loggen.  Tip: Je kunt ook kiezen voor verplichte registratie. De klant kan dan niet doorgaan zonder registratie.
Klanten beheren

Jij als beheerder krijgt een overzicht te zien van mensen die een bestelling hebben gedaan bij je webshop. Ga hiervoor via de Editor naar Webshop > Klanten.


De verschillende statussen zijn:

  • Zonder account: dit zijn klanten die een bestelling hebben gedaan zonder een account aan te maken (als je deze optie aanbiedt).
  • Geverifieerd: dit zijn klanten met een account en een geverifieerd e-mailadres.
  • Niet geverifieerd: dit zijn klanten met een account, maar die hun e-mailadres nog niet geverifieerd hebben.Je kunt een klant aanklikken om meer informatie in te zien. Je ziet dan de factuurgegevens, de bestellingen die de klant gedaan heeft en de status van deze bestellingen. Zo kun je dus gemakkelijk zien welke bestelling bij welke klant hoort.


Hier kun je ook accounts verwijderen als je wil.
Inloggen via de webshop

Je klanten kunnen inloggen op hun account via je webshop. 


Je klant ziet daarna een overzicht van de bestellingen die hij geplaatst heeft en heeft de mogelijkheid om zijn gegevens te wijzigen.Verder kunnen je klanten:

  • Detail van iedere bestelling bekijken
  • De status van iedere bestelling zien (in behandeling, betaald, verzonden)
  • Facturen van hun bestellingen downloaden
  • Track & Trace informatie van een bestelling inzien