Domeinnaam koppelen is bedoeld voor gebruikers die elders een domeinnaam geregistreerd hebben, maar deze willen gebruiken voor hun JouwWeb - site. Een bestaand domein koppelen is mogelijk, maar wij raden zelf aan om het domein te verhuizen naar JouwWeb. Je hebt dan namelijk geen extra kosten, omdat de domeinnaam al zit inbegrepen in het Pro- en Business-pakket.

Let op: Wanneer je kiest voor het koppelen van een domeinnaam ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van e-mailboxen op dat domein. Wij kunnen alleen e-mail regelen voor domeinen die naar ons verhuisd worden.

Een (nieuwe) domeinnaam is alleen te koppelen als je website beschikt over het Pro-pakket.

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om de domeinnaam te koppelen aan de servers van JouwWeb, waarna je hem kan gebruiken voor jouw website.

Stap 1

Log in bij de provider waar je een domeinnaam geregistreerd hebt.

Stap 2

Ga naar de pagina voor het beheren van DNS-instellingen (in het Engels 'DNS-settings' of 'DNS management'). Zoek naar de mogelijkheid om het A-record aan te passen (NIET de nameservers!)

Stap 3

Laat de A-records voor de domeinnaam verwijzen naar 46.249.36.104 (het IP-adres van onze servers). Doe dit voor de volgende A-records:

Naam Type Waarde
www.domeinnaam.nl OF www A 46.249.36.104
domeinnaam.nl A 46.249.36.104
*.domeinnaam.nl (optioneel) A 46.249.36.104

Indien je er zelf niet uitkomt, of de juiste pagina niet kunt vinden, raadpleeg dan jouw provider. Met deze instructies zullen zij dit zeker in orde kunnen maken!

Stap 4

De domeinnaam zou nu door moeten verwijzen naar JouwWeb. Stuur ons een e-mail met de bevestiging dat de domeinnaam is gekoppeld en het verzoek om deze te activeren voor jouw website.