JouwWeb biedt je de mogelijkheid aan om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terecht komen bij de externe provider.

Google G Suite biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail via is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-settings van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor Google G Suite

Domein verifiëren bij Google

Allereerst zorg je dat je bent aangemeld in het Beheerconsole via de website van G Suite . Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Google kan afsluiten.

Stap 1

Voeg jouw domeinnaam toe in de Beheerconsole van Google.

Stap 2

Kies voor Alternatieve methoden en HTML-tag voor het verifiëren van je domeinnaam.

Stap 3

Kopieer de metatag die begint met <meta>.

Stap 4

Ga in JouwWeb naar Instellingen > Geavanceerd en plak de code bij HTML in HEAD (meer info)

Stap 5

Klik nu in de Beheerconsole van Google op Verifiëren en je domeinnaam is geverifieerd!

E-mailserver van Google gebruiken

Nu moeten alleen nog de zogenaamde MX-records van jouw domeinnaam ingesteld worden zodat de e-mailserver van Google wordt gebruikt voor jouw website.

Stap 1

Ga naar de pagina Mijn Abonnement en kies voor E-mailadres aanmaken. Je bent nu op de E-mailadressen pagina

Stap 2

Aan de rechterkant zie je het balkje Externe e-mailprovider en daar kies je voor E-mailprovider veranderen

Stap 3

Op deze pagina selecteer je Google G Suite en klik op Opslaan.  Jouw domein verwijst nu naar de mailservers van Google!

Stap 4

In de Beheerconsole van Google ga je nu naar Google MX-records instellen en klik je op Ik heb de procedure voltooid

Gefeliciteerd! Jouw website draait nog steeds op JouwWeb, maar jouw e-mail loopt nu via G Suite van Google.

Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kunnen wij dat voor je instellen. Neem contact op met onze helpdesk.