JouwWeb biedt je de mogelijkheid om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terechtkomen bij de externe provider.

Google Workspace biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-instellingen van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor Google Workspace.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Klik op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Op de abonnementspagina zie je een overzicht van de domeinnamen die bij je website inbegrepen zijn. Klik op Beheer domeinnamen. Hier kies je voor Wijzig DNS.

Stap 4

Bovenaan bij de DNS-gegevens kun je kiezen voor Google Workspace Instellen.

Stap 5

Op deze pagina kies je nogmaals voor Google Workspace instellen.

De DNS-gegevens worden automatisch geüpdatet en staan nu goed om je Google Workspace mailbox te kunnen gebruiken in combinatie met JouwWeb. Je website staat dus nog bij JouwWeb, maar je e-mail loopt voortaan via Workspace van Google!

Tip: Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kun je dit ook altijd instellen door de DNS-gegevens te wijzigen.