Nadat je als Pro-gebruiker een e-mailadres hebt aangemaakt, kun je deze configureren in Gmail zodat je e-mails kan ontvangen en verzenden vanaf jouw nieuwe mailadres. Dit zal dan ook automatisch werken in de Gmail-app op je mobiele telefoon.

Stap 1

Ga naar Gmail.com

Stap 2
Klik rechtsboven op het tandwieltje en vervolgens op Instellingen.

Stap 3
Ga vervolgens naar het tabblad Accounts en import en klik dan bij E-mail bekijken uit andere accounts: op Een e-mailaccount toevoegen

Stap 4

Er zal een nieuw venster geopend worden, vul hier het E-mailadres in waar je de E-mail van wilt instellen en klik op Volgende

Stap 5

Bij de volgende stap kies je voor E-mail importeren uit mijn andere account (POP3) en klik je op Volgende

Stap 6

Bij de volgende stap zullen de meeste gegevens al ingevuld zijn, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:

• Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. info@jouwdomein.nl)
  • De POP-server is mail.jouwweb.nl en poort 110.
  • Kies eventueel voor Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten, dan blijven je e-mails ook beschikbaar op de server om bijvoorbeeld via webmail te openen. Hiermee zal wel je totale opslagruimte sneller volraken!
  • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald is uitgevinkt.

Wanneer alles klopt klik je op Account toevoegen

Stap 7

Je krijgt daarna de vraag of je ook wilt kunnen verzenden als dat emailadres, als je dit wilt vink je Ja aan en klik je op Volgende stap

Stap 8

In de volgende stap vul je je naam in klik je op Volgende stap

Stap 9

Vervolgens zullen de meeste gegevens al weer ingevuld zijn, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:

• De SMTP-server is mail.jouwweb.nl en poort 587.
  • Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. info@jouwdomein.nl)
  • Vink Beveiligde verbinding via TLS aan.

Wanneer alles klopt klik je op Account toevoegen

Stap 10

Als laatste stap wordt er een mail naar je E-mailadres gestuurd met een link en een code. Ga naar webmail.jouwweb.nl en log in.

Klik op de gestuurde link of kopieer de code naar het bijbehorende vakje en het E-mailadres zal toegevoegd zijn.

Wanneer alles gelukt is dan kun je nu direct mail ontvangen en versturen.