Wat leuk dat je graag naar JouwWeb wil verhuizen om je website te maken. Je kunt ook een Spaanse website maken, ook als je je .ES-domeinnaam elders hebt geregistreerd. Je kunt je domeinnaam dan gewoon overzetten naar JouwWeb. Een domeinnaam is namelijk al inbegrepen in het Lite-pakket, Pro-pakket en Business-pakket. Om een domeinnaam te kunnen verhuizen naar JouwWeb moet je dus wel eerst een van deze pakketten aanschaffen.


Volg daarna deze eenvoudige stappen om de domeinnaam over te zetten naar JouwWeb.


Stap 1

Controleer de registratiegegevens en de status van je domein.


Wanneer je een .es-domein naar een andere registrar (geaccrediteerd bureau, provider) verhuist, moet je het proces bevestigen vanaf het administratieve contact-e-mailadres dat aan dat domein is gekoppeld.

  1. Zoek naar jouw domein in de WHOIS-sectie van www.nic.es.
  2. Zorg ervoor dat het e-mailadres van de administratieve contactpersoon up-to-date is en dat de domeinstatus actief is.
  3. Controleer de vervaldatum. Als dit binnen 15 dagen gebeurt, moet u het domein bij de huidige registrar verlengen voordat je het kunt overzetten.

Let op: Alleen jouw domein wordt overgedragen: de inhoud van je website of webshop moet handmatig worden overgezet of met onze Website Builder worden gemaakt. Maak je geen zorgen, want het is heel eenvoudig en snel.

Als je al eerder een website / webshop hebt gemaakt, raden we aan een back-up te maken van alle inhoud die je wilt bewaren van jouw pagina, database en e-mails. Op deze manier bewaar je het niet alleen, maar kun je er ook op vertrouwen voor je website of online winkel in Webador.



Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.



Stap 3

Klik op de Mijn Abonnement pagina bij Domeinnamen op de knop + Domeinnaam registreren.



Stap 4

Vul de .es domeinnaam in die je wilt verhuizen. U ziet "Deze domeinnaam is al geregistreerd." Dit klopt, als de domeinnaam al van u is, is deze al geregistreerd. Klik op Domeinnaam verhuizen.



Stap 5

Om de overdracht te voltooien, moet u deze goedkeuren vanaf het administratieve e-mailadres.

U moet het binnen 10 dagen goedkeuren, daarna vervalt het:


1/ Open de e-mail die u van NIC.es of red.es heeft ontvangen.
2/ Controleer uw spam-map als u deze niet kunt vinden.

3/ Klik op de link in de e-mail om de overdracht goed te keuren.

4/ Je domein wordt nu overgezet naar Webador. Dit proces kan tot 7 dagen in beslag nemen.


Wil je de domeinnaam bij je huidige domeinprovider laten staan ?

Lees dan Domeinnaam koppelen aan JouwWeb. Omdat je in dat geval dubbel voor je domeinnaam betaalt raden wij verhuizen aan boven het koppelen van een domeinnaam.