Met het Video-element voeg je eenvoudig YouTube video's toe aan je website. Als je gebruikmaakt van ons Business-pakket dan kun je zelfs je eigen video's uploaden uit je bestanden en op je website plaatsen. Beide mogelijkheden bespreken we in dit artikel.

Video via YouTube toevoegen

Stap 1

Als je zelf een video hebt gemaakt upload je hem eerst naar YouTube.

Stap 2

Ga naar de Editor

Stap 3

Sleep het Video-element van de linkerkant naar je pagina.

Stap 4

Klik op de video om deze aan te passen. Gebruik daarvoor de horizontale balk zoals hieronder getoond en gebruik de knop Video selecteren.

Stap 5

Typ hier om te zoeken op YouTube of gebruik de URL van de YouTube-video (kopieer deze uit de adresbalk, bijvoorbeeld https://www.youtube.com/v........).

Let op: Indien de link niet werkt (het blijft laden) kun je zoeken op je gebruikersnaam of de titel van de video.

Stap 6

Wijzig eventueel de uitlijning van de video of andere instellingen zoals hieronder te zien is.

Video uploaden vanuit bestanden

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het Video-element van de linkerkant naar je pagina.

Stap 3

Klik op de video om deze aan te passen. Gebruik daarvoor de horizontale balk zoals hieronder getoond en gebruik de knop Video selecteren

Stap 4

Kies hier voor de blauwe knop Upload een video, selecteer de video in je bestanden en upload deze naar de website.

Let op: het duurt even voordat de video ook daadwerkelijk getoond wordt op je website. Je krijgt eerst de melding 'Sorry, This video will be available for viewing shortly' te zien. Na enkele minuten zal dit veranderen en is je geüploade video zichtbaar.

Stap 5

Wijzig eventueel de uitlijning van de video of andere instellingen zoals hieronder te zien is.

Tip:  Je kan ook video's van andere aanbieders, zoals Vimeo bijvoorbeeld, toevoegen aan je website. Dit kun je doen door middel van het Embed Code-element.

Ook interessant: Audio-element.