Voeg een formulier aan je pagina toe, zodat bezoekers je een persoonlijk bericht kunnen sturen. Ook kan je via het formulier extra vragen stellen om meer informatie te krijgen van je klanten.

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het element Formulier naar je pagina.

Stap 3

Klik op het formulier en gebruik de horizontale balk om het formulier aan te passen.

Stap 4

Klik op Formulier bewerken en klik daarna op een veld om deze te wijzigen.

Kies de soort velden die je in je formulier wil hebben. Er zijn verschillende opties:

• Tekstveld: stel een open vraag om informatie van je bezoekers te ontvangen. Vraag bijvoorbeeld wat de naam van je bezoeker is.
  • E-mailveld: geeft je de mogelijkheid het e-mailadres van je bezoekers te ontvangen.
  • Berichtveld: geeft je de mogelijkheid een bericht of een vraag van je bezoekers te ontvangen.
  • Selectievakje(s): verzamel informatie van je bezoekers met een gesloten vraag. Vraag bijvoorbeeld of ze al klant zijn.
  • Meerkeuze: vraag je klanten een keuze te maken uit enkele opties.
  • Datumkiezer: geef bezoekers de mogelijkheid bijvoorbeeld een beschikbaarheidsdatum in te voegen.
  • Bestand uploaden: laat bezoekers een bestand uploaden via het formulier dat zij in kunnen sturen.
  • Opmerking: voeg een opmerking toe in je formulier. Handig als je bijvoorbeeld klanten ergens mee akkoord wil laten gaan voordat zij het formulier insturen.

Noteer de vraag die je bezoekers zullen zien bij Naam.

Vink Verplicht veld aan als je bezoekers wil verplichten om een veld in te vullen.

Stap 5

Vergeet het formulier niet op te slaan als je klaar bent met de aanpassingen.

Stap 6

Wijzig het bevestigingsbericht via de horizontale balk. Dit is het bericht wat verschijnt nadat bezoekers het formulier hebben verstuurd.

Stap 7

Alles wat je bezoekers invullen wordt naar jouw e-mailadres gestuurd. Wijzig dit e-mailadres via het tandwiel icoontje in de werkbalk. Ontvang je de inzendingen niet per mail? Bekijk dan eens dit artikel.

Je kan via dat icoontje ook meteen de Stuur mij een kopie optie behouden of weglaten. Als je bezoeker deze optie aanvinkt krijgt hij zelf ook een kopie van zijn bericht per e-mail.

En hier kun je ook meteen de Robot-check (Captcha) inschakelen. Dit gaat spam via je contactformulier tegen!

Tip: formulier inzendingen lezen via JouwWeb
Het is mogelijk om alle formulier-inzendingen te bekijken via de Editor van JouwWeb. Ga hiervoor naar het Formulier-element en klik in de toolbar op 'inzendingen'. Je kunt nu alle reacties zien dus ook eventuele gemiste mails. Op die manier loop je nooit meer een aanvraag mis! Je kan hier ook ingezonden bestanden downloaden.

Tip: Automatisch antwoord instellen
Je kan tijdens je afwezigheid een (vakantie)bericht voor jouw klanten achterlaten bij het formulier én je mailbox. Hoe je dat doet lees je in dit artikel

Wil je dat bezoekers juist een bericht op jouw website achter kunnen laten? Kies dan voor ons Reactie-element.