Ga naar de pagina Mijn sites door op het Jouwweb-logo te klikken.

Stap 2

Klik op Statistieken.

Basisstatistieken

• Bezoekers: Dit is het aantal bezoekers dat jouw website heeft bezocht.
  • Pageviews: Hier kan je zien op hoeveel pagina's je bezoekers klikken voordat ze je website weer verlaten.
  • PV / bez: Dit is het aantal pagina's dat een bezoeker gemiddeld bezoekt op die dag.

Uitgebreide statistieken

Deze onderdelen kan je met een Pro- en Business-pakket bekijken om alle benodigde informatie te krijgen over je bezoekers.

Informatie over je bezoekers is belangrijk om je website makkelijk te laten groeien. Je weet dan precies hoe jouw bezoekers bediend willen worden.
  • Bezoekers: Dit is het aantal bezoekers dat jouw website heeft bezocht.
  • Pageviews: Hier kan je zien op hoeveel pagina's je bezoekers klikken voordat ze je website weer verlaten.
  • Geografische herkomst: Je website slaat het IP-adres op van iedere bezoeker. Daar wordt de locatie van afgeleid. Je kan dus zien uit welke landen en steden je bezoekers komen. Klik op een land om te zien uit welke steden je bezoekers komen.
  • Pagina's: Lees hier af hoe vaak je pagina's bekeken worden. De slash verwijst naar je homepage.
  • Apparaten: Lees precies af met welk apparaat bezoekers je website bezocht hebben.
  • Verkeersbronnen: Bekijk hier hoe je bezoekers bij jou terecht zijn gekomen. Dit kunnen websites zijn die naar jou linken, zoekmachines of misschien bereiken de meeste bezoekers je via de adresbalk.
  • Bestellingen: Als je een webshop hebt dan kun je hier zien hoeveel bestellingen je ontvangen hebt, wanneer je deze ontvangen hebt en hoeveel omzet je je gemaakt hebt.

Als je een webshop hebt dan kun je in de statistieken ook per apparaat, verkeersbron en geografische herkomst zien hoeveel bestellingen er zijn geplaatst en wat de omzet hiervan was. Op deze manier kun je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel bestellingen je uit een bepaald land hebt ontvangen en hoeveel bezoekers via mobiel een bestelling plaatsen.