Een domeinnaam koppelen is bedoeld voor gebruikers die elders een domeinnaam geregistreerd hebben, maar deze willen gebruiken voor hun JouwWeb - site. Een bestaand domein koppelen is mogelijk, maar wij raden zelf aan om het domein te verhuizen naar JouwWeb. Je hebt dan namelijk geen extra kosten, omdat de domeinnaam al zit inbegrepen in een betaald pakket.

Een domeinnaam is alleen te koppelen als je website beschikt over minimaal het Lite-pakket.

Je kan de domeinnaam zelf koppelen aan JouwWeb en deze koppeling daarna ook zelf activeren.

⚠ Let op:  Wanneer je al een domeinnaam geregistreerd hebt staan, en dus een extra domein gaat koppelen, zijn hier wel kosten aan verbonden.

1. Domein koppelen aan JouwWeb

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om de domeinnaam te koppelen aan de servers van JouwWeb.

Stap 1

Log in bij de provider waar je een domeinnaam geregistreerd hebt.

Stap 2

Ga naar de pagina voor het beheren van DNS-instellingen (in het Engels 'DNS-settings' of 'DNS management'). Zoek naar de mogelijkheid om het A-record aan te passen (NIET de nameservers!)

Stap 3

Laat de A-records voor de domeinnaam verwijzen naar 35.204.150.5 (het IP-adres van onze servers). Doe dit voor de volgende A-records:

Naam
Type
Waarde
www
A
35.204.150.5
leeglaten OF @
A
35.204.150.5
* (optioneel)
A
35.204.150.5

Let op: Zorg dat alle DNS regels van type AAAA en CAA verwijderd worden.

2. Koppeling activeren

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om de koppeling van je domeinnaam te activeren.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Je bent nu op de Mijn Abonnement pagina. Klik hier op de knop + Extra domeinnaam.

Stap 4

Vul de domeinnaam in die je wil koppelen. Onderaan zie je de blauwe tekst koppel via DNS klik hierop.

Stap 6

Je krijgt nogmaals een overzicht te zien van welke DNS gegevens je in moet stellen. Als dit allemaal juist ingesteld is, klik je op de groene knop Koppeling controleren. Je website is nu direct actief!

Na het doorlopen van deze stappen is domeinnaam succesvol gekoppeld aan je website.

Tip: Zelfs bij een gekoppelde domeinnaam kun je een eigen e-mailadres aanmaken via JouwWeb.