Domeinnaam koppelen is bedoeld voor gebruikers die elders een domeinnaam geregistreerd hebben, maar deze willen gebruiken voor hun JouwWeb - site. Een bestaand domein koppelen is mogelijk, maar wij raden zelf aan om het domein te verhuizen naar JouwWeb. Je hebt dan namelijk geen extra kosten, omdat de domeinnaam al zit inbegrepen in het Pro- en Business-pakket.

Let op: Wanneer je kiest voor het koppelen van een domeinnaam ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van e-mailboxen op dat domein. Wij kunnen alleen e-mail regelen voor domeinen die naar ons verhuisd worden.

Een domeinnaam is alleen te koppelen als je website beschikt over minimaal het Pro-pakket.

Je kan de domeinnaam zelf koppelen aan JouwWeb en deze koppeling daarna ook zelf activeren.

Koppeling domeinnaam instellen

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om de domeinnaam te koppelen aan de servers van JouwWeb.

Stap 1

Log in bij de provider waar je een domeinnaam geregistreerd hebt.

Stap 2

Ga naar de pagina voor het beheren van DNS-instellingen (in het Engels 'DNS-settings' of 'DNS management'). Zoek naar de mogelijkheid om het A-record aan te passen (NIET de nameservers!)

Stap 3

Laat de A-records voor de domeinnaam verwijzen naar 46.249.36.104 (het IP-adres van onze servers). Doe dit voor de volgende A-records:

Naam
Type
Waarde
www
A
46.249.36.104
leeglatenOF @
A
46.249.36.104
* (optioneel)
A
46.249.36.104

Let op: We maken geen gebruik van IPv6. Zorg daarom dat alle DNS regels van type AAAA verwijderd worden.

Koppeling activeren

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om de koppeling van je domeinnaam te activeren.

Stap 1

Login op JouwWeb en klik op het logo linksbovenin op naar de pagina  Mijn Sites te gaan. Hier zie je een overzicht van al je websites en bij een Pro of Business website die je een rood labeltje met 'Pro' of 'Business' staan. Klik op dit labeltje.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Abonnement pagina. Klik hier op de knop + Domeinnaam registreren.

Stap 3

Vul hier de domeinnaam in die je zojuist gekoppeld hebt en klik op de blauwe knop Bekijk beschikbaarheid.

Stap 4

Je krijgt vervolgens een scherm te zien waarin wordt gevraagd of je de verhuiscode in wil vullen. Kies hier voor de optie Ik wil de domeinnaam via DNS koppelen.

Stap 5

Je krijgt nogmaals een overzicht te zien van welke DNS gegevens je in moet stellen. Als dit allemaal juist ingesteld is, klik je op de groene knop Controleer koppeling. Je website is nu direct actief!